Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 6 2005

Eurodrip: Η σούπερ-θυγατρική και ο βασικός μέτοχος

Προσέξαμε την τελευταία ανακοίνωση της Eurodrip, σύμφωνα με την οποία – απ’ ότι τουλάχιστον καταλάβαμε - ο βασικός μέτοχος πήρε το 51% που ΔΕΝ κατείχε η εισηγμένη εταιρία του, στην πλέον κερδοφόρα θυγατρική της!!!

Να τι λέει μέρος του θέματος στο euro2day: ”Το 51% της εταιρίας Eurodrip Damla Sulama Sanayi VE Ticaret, έναντι 2,3 εκατ. δολαρίων, καθώς και το 90% της εταιρίας Eurodrip Damla Sulama Pazarlama VE Ticaret Anonim Sirketi, εταιρία marketing και προώθησης πωλήσεων της πρώτης, εξαγόρασε ο κ. Δ. Παρασκευόπουλος (Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Eurodrip), με συμφωνία που υπεγράφη χθες 2/6/2005.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Eurodrip, το τίμημα εξοφλήθηκε εξ’ ολοκλήρου στους παλαιούς μετόχους από τον κ. Δημήτρη Παρασκευόπουλο.

Σημειώνεται, πως η Eurodrip Damla Sulama Sanayi VE Ticaret θα συνεχίσει να λειτουργεί με την επιτυχημένη ομάδα management, η οποία την έκανε την πιο κερδοφόρα εταιρία του ομίλου Eurodrip.

Επίσης, με επενδύσεις που σχεδιάζονται, η εταιρία αυτή θα προχωρήσει με πολύ ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης και κερδοφορίας στο άμεσο μέλλον”.

Η ερώτηση μας λοιπόν είναι απλή:

Γιατί δεν πήρε η ίδια η Eurodrip αυτό το επιπλέον ποσοστό (κατέχει ήδη το 49%) στην πλέον κερδοφόρα και ”πολλά υποσχόμενη” θυγατρική της;

Δεν αποτελεί αυτή η κίνηση που έγινε, πιθανή αιτία ”σύγκρουσης συμφερόντων”, το γνωστό και ως ”conflict of interest”, για τον (και) βασικό μέτοχο της εισηγμένης κ. Παρασκευόπουλο;

Τι θα σκεφτούν άραγε οι λοιποί μέτοχοι της Eurodrip;

ΥΓ: Δεν είμαστε πλέον στη περίοδο 1999-2000 και ορισμένα θέματα προκαλούν ασύστολα το επενδυτικό κοινό, ιδίως όταν ανακοινώνονται σαν να αποτελούν κάτι απολύτως ”φυσικό”...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v