Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 16 2005

ΔΕΛΤΑ ΠΑΓΩΤΟΥ: ”Μετρημένες” οι μέρες στο ταμπλό!

Ήγγικεν η ώρα για την έναρξη εφαρμογής του σχεδίου της ΔΕΛΤΑ που βασικό στόχο έχει την απόδοση υπεραξίας στην μετοχή της Συμμετοχών, όπως όλα δείχνουν.

Στα ψιλά πέρασε προχθές η είδηση ότι η ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών διαθέτει πλέον απευθείας το 94,40% της ΔΕΛΤΑ Παγωτού.

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές και έχοντας υπ’ όψιν ότι η Συμμετοχών έχει τρεις θυγατρικές εισηγμένες και η τιμή της μετοχής της διαπραγματεύεται με σημαντικό discount, η σκέψη μας οδηγείται με απλούς υπολογισμούς στο εξής:

Η εταιρία έχει πολλαπλές επιλογές: να κάνει delisting σε κάποια ή σε κάποιες από τις μετοχές της ώστε να πάψει να κατακερματίζει το πιστό σε αυτήν επενδυτικό κοινό σε 4 διαφορετικές μετοχές, να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις εταιρειών, να αυξήσει το free float που έχουν αυτές στο Χ.Α. ώστε να μπορεί να λειτουργήσει και ο θεσμός του ειδικού διαπραγματευτή, ή τέλος, να προχωρήσει στη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας.

Δεδομένου του ποσοστού που διαθέτει στη ΔΕΛΤΑ Παγωτού δεν φαίνεται να έχει διάθεση να αυξήσει το free float (αν είχε κάτι τέτοιο, άλλωστε, κατά νου, δεν θα αγόραζε). Το να προχωρήσει σε στρατηγική συνεργασία που θα εξυπηρετούσε στη μείωση της συμμετοχής, αν αυτό γινόταν με ανταλλαγή μετοχών, δεν μας φαίνεται και το πιθανότερο σενάριο μετά το ”διαζύγιο” με την Danone και την πικρή εμπειρία από το ”γάμο” τους.

Άρα, διά της αφαιρετικής οδού οδηγούμεθα στο εξής συμπέρασμα:

Περισσότερες πιθανότητες έχει η συγχώνευση της συγκεκριμένης με κάποια άλλη εταιρεία του ομίλου ή το delisting μέσω μιας δημόσιας πρότασης.

Η τελική απόφαση ανήκει βεβαίως στη διοίκηση της εταιρίας και εμείς απλώς μένει να περιμένουμε τη σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v