Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 8 2005

ΤΕΚΔΟ: Θα μας τρελάνουν!

Δικαιολογημένη βρίσκει ο Χαμαιλέων την αγανάκτηση φίλου της στήλης για την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων των Τεχνικών Εκδόσεων.

Εξηγούμαι: Η εν λόγω εταιρία ανακοίνωσε τα μεγέθη της για το α΄ τρίμηνο με βάση τα λεγόμενα ΔΛΠ. Στην σχετική ανακοίνωση γινόταν όπως συνηθίζεται, σύγκριση με το περσινό πρώτο τρίμηνο, ώστε να μπορέσουν επενδυτές και αναλυτές να σχηματίσουν ίδια άποψη για την πορεία της επιχείρησης.

Ως εδώ, καλά.

Φαίνεται όμως πως ο συντάκτης του δελτίου τύπου των Τεχνικών Εκδόσεων έχει... τάμα να μην αφήσει ”αδικαιολόγητο” κανένα μέγεθος που δείχνει επιδείνωση των μεγεθών της εταιρίας.

Ευγενής σκοπός που όμως δεν αγίασε τα (εκφραστικά) μέσα!

Επιχειρώντας λοιπόν την ετήσια σύγκριση, οι Τεχνικές Εκδόσεις μας πληροφόρησαν πως η κατά 13% υποχώρηση του κύκλου εργασιών ”οφείλεται στην εποχικότητα που παρουσιάζει ο χώρος των εκδόσεων, καθώς σημαντικά έσοδα από διαφημιστικές καταχωρήσεις εισρέουν κατά τους τρεις τελευταίους μήνες του χρόνου”.

”Πώς είναι δυνατό να οφείλεται στην εποχικότητα η μείωση στο α’ τρίμηνο του 2005 σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2004; Το φετινό δηλαδή τρίμηνο δεν αποτελούνταν από τους ίδιους μήνες με το περσινό;”, ρωτά ρητορικά ο φίλος αναγνώστης.

Και λέω ρητορικά, γιατί απάντηση δεν αναμένεται...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v