Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 7 2002

Τι τρέχει με την Olympic Catering (update)

H ”πνοή ζωής” που φαίνεται πως προσπαθεί να δώσει το Ελληνικό Δημόσιο στην πολύπαθη Ολυμπιακή Αεροπορία, συνδέεται μάλλον και με μια ένεση κεφαλαίων από την πώληση μέρους της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο θυγατρικής, Olympic Catering.

Ηδη από την Παρασκευή, οι φήμες ήθελαν την πώληση αυτού του πακέτου να είναι θέμα σύντομου χρόνου, ενώ κάποιοι συνέδεαν την όλη υπόθεση με το όνομα γόνου μεγάλης επιχειρηματικής οικογενείας.

Ονομα το οποίο έχει κάνει την εμφάνισή του σε πολλά ”μεγάλα ντήλ”, χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχει ”επικρατήσει”, έστω και σε ένα εξ αυτών!

Η Ολυμπιακή θυμίζουμε, κατέχει ποσοστό 68% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Catering, η μετοχή της οποίας έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο 11,49%, καθώς 145.000 κομμάτια αλλάξαν χέρια, περισσότερα δηλαδή από κάθε άλλη συνεδρίαση τα τελευταία 2 χρόνια!

Στελέχη του υπουργείου Μεταφορών και Επίκοινωνιών επιβεβαίωσαν ότι επεξεργάζονται σχέδιο για την διενέργεια διαγωνισμού και δεν αποκλείεται ακόμη και εντός της επόμενης εβδομάδος να δημοσιευθεί το τεύχος προκήρυξης.

Υπενθυμίζεται πάντως, ότι πρόσφατα η εταιρία έλαβε δάνειο ύψους 1,3 δισ. δρχ. από την Αγροτική Τράπεζα, προκειμένου να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες της. Το δάνειο είναι διάρκειας ενός έτους με δικαίωμα ανανέωσης.

Μην ξεχνάμε βεβαίως ότι η εταιρία κατά την προηγούμενη χρήση, εμφάνισε ζημίες ύψους 5,26 εκατ. ευρώ (1,792 δισ. δρx.), ενώ και οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 18%.

Παρόλα αυτά η μάχη του... catering στην Ελλάδα, ενόψει και των Ολυμπιακών Αγωνων του 2004, έχει ανοίξει και, ως εκ τούτου, o διαγωνισμός για την ΟΛΚΑΤ αναμένεται με ενδιαφέρον.

Οπως και η επίσημη εμφάνιση του επιχειρηματικού ονόματος που προαναφέρθηκε, ώστε να διαπιστώσουμε αν η προσπάθεια του να αποκτήσει δραστηριότητα έστω και εμμέσως συνδεόμενη με τους... αιθέρες, συνεχίζεται για... τέταρτη φορά!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v