Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 5 2005

Πόσο... αναδυόμενη παραμένει η Σοφοκλέους;

Κέρδη εφάμιλλα των αναδυόμενων αγορών καταγράφει και η δική μας Σοφοκλέους, καθώς ο Γενικός Δείκτης στο επτάμηνο εμφάνισε κέρδη 17,43% (17,89% για τον FTSE-20), ενώ στον Ιούλιο η απόδοση ανέρχεται στο 6,9%.

Σύσσωμοι οι αναλυτές απέδωσαν τις τρέχουσες (υψηλές) αποτιμήσεις στο επιτυχές placement του ΟΠΑΠ, αλλά και σε επιμέρους deals, όπως η είσοδος της Intracom στη FORTHnet.

Η αγορά, τις ημέρες αυτές -και παρά τη διόρθωση της Πέμπτης- βρίσκεται σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, κάτι που ωθεί ενεργούς, αλλά και νουνεχείς παράγοντες να συνιστούν ”κράτει”.

Η αρχή έγινε από το ”φρένο” που έθεσε την προηγούμενη Παρασκευή η Morgan Stanley για τον ΟΤΕ, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η Alpha Finance, που απηύθυνε για πρώτη φορά στο τελευταίο διάστημα σύσταση για ρευστά διαθέσιμα σε ποσοστό 15% στο model portfolio του Αυγούστου.

Από κοντά και η Π&Κ, που ”βλέπει” συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα, εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εξαμήνου που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβίου.

Είναι προφανές ότι οι ”νουνεχείς δυνάμεις” για μία σειρά λόγους συνιστούν αυτοσυγκράτηση εν αναμονή και του νέου κύματος των deals, της διάθεσης του 10% του ΟΤΕ, αλλά και κυρίως του στίγματος και του απολογισμού που θα κληθεί η κυβέρνηση να δώσει στη ΔΕΘ στις 11 Σεπτεμβρίου.

Εκτός κι αν τα hedge funds, που φαίνεται πως ανακάλυψαν εκ νέου τη Σοφοκλέους, έχουν διαφορετική άποψη και μας μετατρέψουν πάλι από restructuring market (μια αγορά που στηρίζεται σε προσδοκίες για αναδιάρθρωση της οικονομίας και των κλάδων της) σε εντελώς... ”αναδυόμενη αγορά”.

Στο παρελθόν, βέβαια, ο Αύγουστος ήταν μήνας απότομης ανόδου στην... περιφέρεια. Μένει να δούμε αν το ”φαινόμενο” θα

κάνει την εμφάνισή του και στη ”νέα” Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v