Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 13 2005

Intracom: Την κινητή τηλεφωνία την... ξέχασαν;

H χθεσινή συνέντευξη-παρουσίαση της Intracom χαρακτηρίστηκε –πέραν των σημαντικότατων ειδησεογραφικών ανακοινώσεων- από την παρουσία του ιδρυτή της και ισχυρού ανδρός της εταιρίας, του κ. Σωκράτη Κόκκαλη.

Μια παρουσία που σηματοδοτούσε την ”ολική επαναφορά” των συμφερόντων του στο επιχειρηματικό προσκήνιο και την ενεργό εμπλοκή του στα δρώμενα.

Ωστόσο, ενδιαφέρον για τους προσεκτικούς παρατηρητές είχε η έλλειψη οιασδήποτε αναφοράς στο χώρο της ”κινητής” τηλεφωνίας, ενώ γινόταν λόγος για αναδυόμενες τεχνολογίες και ”μακροχρόνιο” σχεδιασμό.

Ήδη από χθες παρατηρητές της αγοράς προβληματίζονται για το αν η κινητή τηλεφωνία έμεινε εκτός παρουσίασης επειδή δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια της Intracom ή ακριβώς επειδή… περιλαμβάνεται!

Κι αυτό επειδή στο εξωτερικό η τελευταία ”μόδα” φαίνεται να είναι ο συνδυασμός υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας!

Υ.Γ.: Σημειώνουμε, πάντως, ότι η τεχνολογία σε αυτούς τους χώρους τρέχει με τρομακτικούς ρυθμούς. Ήδη η σύγκλιση μεταξύ των τεχνολογιών που παραδοσιακά σχετίζονται με το Internet και αυτών που σχετίζονται με τη σταθερή τηλεφωνία είναι πολύ μεγάλη. Χαρακτηριστικό ίσως παράδειγμα το skype που γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη στο εξωτερικό.



Εκτός αυτού, όμως, το ίδιο το ”mobile Ιnternet” (μέσω δικτύων Wifi κ.ά.) αρχίζει να ”θολώνει” τώρα και τα διαχωριστικά όρια ανάμεσα στη σταθερή και στην κινητή.

Τι να οραματίζονται άραγε επ’ αυτού οι επιτελείς του κ. Κόκκαλη;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v