Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 19 2005

VETERIN: Επενδυτές, δανειστές και... ερωτήματα!

Λεπτομερής, πλην όμως όχι ιδιαίτερα κατατοπιστική ήταν η χθεσινή ανακοίνωση της εισηγμένης εταιρίας Veterin, σύμφωνα με την οποία όλα τα ενδεχόμενα για τη χρηματοδότηση (ή… μη) της εταιρίας είναι ανοικτά!!!

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, δύο σημεία είναι ξεκάθαρα:

-Πρώτον η σύναψη επιπρόσθετου τραπεζικού δανεισμού είναι ”δυσχερής”, που σημαίνει, υποθέτουμε, ότι δεν βρέθηκε τράπεζα διατεθειμένη να δανείσει περαιτέρω την εταιρία.

-Δεύτερον, ότι δεν βρέθηκε στρατηγικός επενδυτής διατεθειμένος να συμμετάσχει σε αύξηση κεφαλαίου, αλλά ούτε και ήδη υφιστάμενοι μέτοχοι.

Κατόπιν αυτών, θα πρέπει να ερμηνεύσουμε την κίνηση της διοίκησης της εταιρίας, που δεδηλωμένα προτίθεται να προχωρήσει σε μετατρέψιμο ομολογιακό, εφόσον βέβαια το δεχθεί η συνέλευση.

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

Αν οι (βασικοί) μέτοχοι ανταποκριθούν, αυτό θα σημαίνει ότι στην παρούσα φάση προτιμούν να είναι δανειστές παρά μέτοχοι της εταιρίας τους (με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς εξασφάλισής τους ως πιστωτών), τουλάχιστον για τα επιπρόσθετα ποσά που θα καταβάλουν.

Εκτός βέβαια αν υποθέσουμε ότι βασικό κίνητρό τους για να δανείσουν αντί να επενδύσουν θα είναι η λήψη των… τόκων!

Τα ίδια βεβαίως θα ισχύσουν και για όποιον επενδυτή, στρατηγικό ή μη, θελήσει να αποκτήσει μέρος αυτού του μετατρέψιμου ομολογιακού.

Υ.Γ.: Το ερώτημα είναι εν τέλει πόσο πραγματικό είναι το ενδιαφέρον του ”άρχοντα” των χημικών γι’ αυτή την υπόθεση και… γιατί!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v