Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 17 2002

H νομοτέλεια και τα ... ”64 million dollars”

Την κλασσική αμερικανική έκφραση - ”the 64 million dollar question” - χρησιμοποίησε ο επικεφαλής του γραφείου του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας κ. Αγις Λεόπουλος, θέλοντας να αντιπαρέλθει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες κάθε αναφορά στις πιθανότητες επαναφοράς του σχεδίου της μεγάλης τραπεζικής συγχώνευσης που ματαιώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι ”ενοχλητικές” - ως προς το θέμα - ερωτήσεις των δημοσιογράφων (μέρος των οποίων φιλοξενείται σε σχετική ανταπόκριση από το Δουβλίνο στο www.wsj.com) έγιναν με αφορμή μία αναφορά του κ. Λεόπουλου στο μέλλον των τραπεζικών συγχωνεύσεων στην ελληνική αγορά.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας, που συμμετείχε σε τραπεζικό συνέδριο στην ιρλανδική πρωτεύουσα, αναφερόμενος σε αυτόν τον τομέα εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι οι συγχωνεύσεις στην ελληνική τραπεζική αγορά θα συνεχισθούν τα επόμενα χρόνια και στο πλαίσιο αυτό δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και μι συγχώνευση με ιδιαίτερη σημασία για την αγορά.

Σε αυτό το σημείο οι δημοσιογράφοι έλαβαν την αφορμή για να ρωτήσουν εάν σε αυτήν την προοπτική εντάσσεται και η ”ανακίνηση” από αρκετές πλευρές της ματαιωθείσης συγχώνευσης με την Alpha Bank. Τότε, μπροστά στα δύσκολα ο κ. Λεόπουλος επέλεξε να χρησιμοποιήσει την γνωστή - κι επιτυχημένη σε τέτοιες περιπτώσεις - αμερικανική έκφραση περί των ”64 million dollars”...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v