Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 2 2005

FORTHnet: Αύριο ο πλειστηριασμός του 4%

Αύριο, Πέμπτη, θα γίνει ο πλειστηριασμός για τις 700.000 μετοχές (λίγο πάνω απο 4%) της FORTHnet, που κατείχε (και είχε ενεχυριάσει) η εταιρία ISONET.

Το ερώτημα είναι ποιοι θα προσέλθουν και πόσο θα ”χτυπήσουν” αυτές τις μετοχές.

Υπήρξε ένα θέμα που απασχόλησε κάποιους κύκλους της αγοράς, αν δηλαδή έχει τη δυνατότητα -πέρα απο το Ιδρυμα Τεχνολογίας της Κρήτης και το Novator Fund, που θα μπορούσαν να είναι ενδιαφερόμενοι- να συμμετάσχει στον πλειστηριασμό και η INTRACOM.

Κι αυτό διότι η τελευταία έχει αυτό το διάστημα σε εξέλιξη δημόσια προσφορά για μετοχές της FORTHnet με τίμημα στα 8 ευρώ.

Οπότε το ερώτημα ήταν αν μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερο τίμημα στον πλειστηριασμό.

Όπως μας ενημέρωσαν όμως πηγές προσκείμενες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η INTRACOM μπορεί να χτυπήσει την τιμή όσο ψηλά θέλει (αν θέλει βεβαίως).

Ετσι κι αλλιώς, μας είπαν οι ίδιες πηγές, η τιμή της μετοχής στο ταμπλό -που αποτελεί και την τιμή εκκίνησης για τον πλειστηριασμό- είναι με βάση το χθεσινό κλείσιμο, στα 8,92 ευρώ.

Οπότε, αν δεν γίνει βελτίωση του τιμήματος, η δημόσια προσφορά θα λήξει σίγουρα ”άγονη”...

Αν πάλι η INTRACOM θελήσει να βελτιώσει το τίμημα, τότε θα πρέπει να το ανεβάσει στην τιμή στην οποία θα πάρει τις μετοχές απο τον πλειστηριασμό.

Αυτό το τελευταίο ίσως να παίξει ρόλο στις εξελίξεις...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v