Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 11 2005

NEWSPHONE: Αυξημένες προσδοκίες φέρνει το 9μηνο!

Σημαντικότατη αύξηση των μετά φόρων κερδών, παρουσίασε στο 9μηνο η εταιρία Newsphone Hellas, καταγράφοντας σε ενοποιημένο επίπεδο άνοδο σε ποσοστό 48,5% (3,025 εκατ. ευρώ)και σε επίπεδο εταιρίας κατά 52,8% (3 εκατ. ευρώ)!

Παρότι, όπως η ίδια η εταιρία επισημαίνει, το υψηλότατο ποσοστό αύξησης οφείλεται ως ένα βαθμό στους υψηλούς όρους που πλήρωσε πέρυσι (οπότε και έκλεισε τους φορολογικούς ελέγχους έως και το 2003), σημαντική είναι τόσο η αύξηση των EBITDA κατά 28,5% στα 5,7 εκατ. ευρώ, όσο και η βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους από 36,4% σε 42,8%.

Θυμίζουμε ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου, βασικοί μέτοχοι της εταιρίας μεταβίβασαν σε ξένους θεσμικούς, μέσω της Sal Oppenheim, to 11% του μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεδομένων και αυτών των αποτελεσμάτων, το ενδιαφέρον των ξένων για την εταιρία αυξάνεται, καθώς η Newsphone δείχνει να έχει τα ”φόντα” για να ξεχωρίσει ως μία από τις εταιρίες που θα μπορέσουν να περάσουν προσεχώς στη νέα Κύρια Αγορά του ΧΑ.

Άλλωστε, η κεφαλαιοποίηση της είναι οριακά χαμηλότερη από τον ”πήχη” της νέας αγοράς υψηλής κεφαλαιοποίησης, καθώς κινείται στα 96 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v