Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 22 2005

Ποιοι θα… φύγουν από τη Διεθνή Αγορά!

Κι όμως, είναι γεγονός. Το ενδεχόμενο να ζητήσουν την παράλειψή τους από τη νέα Διεθνή Αγορά κάποιες εισηγμένες που τυπικά (με βάση την κεφαλαιοποίησή τους) δικαιούνται να συμμετέχουν σε αυτή είναι απολύτως υπαρκτό.

Κατ’ αρχάς πρόκειται για θυγατρικές ξένων πολυεθνικών που δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον να επιδιώξουν την προβολή τους και τη συμμετοχή Ελλήνων ή ξένων επενδυτών.

Κι αυτό διότι αν θελήσουν να κάνουν αύξηση κεφαλαίου, αρκούν για την κάλυψη οι πόροι του μητρικού ομίλου.

Χαρακτηριστικότερο ίσως παράδειγμα η Crown Hellas Can, η οποία, αν θυμάστε, παλαιότερα είχε επιδιώξει την έξοδό της από το Χ.Α... Στην ίδια περίπτωση βεβαίως εμπίπτει και η Ελαΐς.

Πέραν αυτών, δεν αποκλείεται να… απόσχουν (καθότι το πιθανότερο είναι ότι θα εξέλθουν στην πρώτη αναθεώρηση - μετά την πάροδο εξαμήνου) και εταιρίες με πολύ μικρή εμπορευσιμότητα ή/και free float.

Αυτές -πώς να το κρύψουμε- θα ήταν… θαύμα να επιτύχουν τέτοια ποσοστά αύξησης που θα τους επέτρεπαν να παραμείνουν ύστερα από ένα εξάμηνο στη Διεθνή Κατηγορία.

Άλλωστε, αν δεν υπάρχει σαφές χρηματιστηριακό κίνητρο, γιατί να επιδιώξει μια εισηγμένη αυξημένες υποχρεώσεις, πολύωρη διαπραγμάτευση και όλα τα κόστη που συνεπάγεται η μεγάλη κατηγορία;

Όπως και να ’χει, την Πέμπτη θα ξέρουμε ποιοι αποχώρησαν… οικειοθελώς!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v