Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 29 2005

Η ΗΥΑΤΤ, η Ε.Ε. και η σιγή του... ιχθύος!

Σιγήν… ιχθύος τήρησε η εισηγμένη HYATT για την αποκάλυψη του euro2day όσον αφορά στις δυσμενείς φορολογικές εξελίξεις για τη δραστηριότητα του καζίνο στην Αλβανία.

Η στήλη ουδόλως επιχαίρει γι’ αυτή καθ’ εαυτή την εξέλιξη, καθώς είναι ηλίου φαεινότερο ότι πρόκειται για μια αιφνιδιαστική ενέργεια από την πλευρά της κυβέρνησης Μπερίσα, που ενδεχομένως εξυπηρετεί τα ”διαπλεκόμενα” της χώρας του, εις βάρος μιας μεγάλης επένδυσης από το εξωτερικό.

Από την άλλη πλευρά, βεβαίως, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τη συλλογιστική της ελληνικής εισηγμένης, η οποία, παρότι γνωρίζει το γεγονός από την 19η τρέχοντος, παρέλειψε να ενημερώσει γι’ αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη το ελληνικό επενδυτικό κοινό.

Πώς είναι δυνατόν η έναρξη της εκεί δραστηριότητας να θεωρείται αρκετά σημαντικό γεγονός ώστε να εκδίδεται ανακοίνωση (και να σχολιάζεται θετικά από μεγάλες χρηματιστηριακές), αλλά η δυσμενής επ’ αυτής εξέλιξη να μην θεωρείται σημαντική και να αποσιωπάται επί σειρά ημερών;

Μας θυμίζει πρακτικές άλλων εταιριών στο πρόσφατο παρελθόν, πρακτικές που έχουν δημιουργήσει εξαιρετικά έντονη καχυποψία όσον αφορά στις δραστηριότητες ελληνικών εταιριών πέρα από τα ελληνικά σύνορα, καθώς δεν είναι εύκολος ο έλεγχος των εκεί πεπραγμένων.

Η καχυποψία όμως αυτή δεν συμφέρει κανέναν.

Έκπληξη δε μας προκάλεσε και η δήλωση στελεχών της σε ημερήσια εφημερίδα, ότι ”η HYATT θα προσφύγει και στα αρμόδια κοινοτικά όργανα, αναζητώντας νομική έξοδο”.

Μπήκε η Αλβανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν το καταλάβαμε;

Υ.Γ.: Για τη συγκεκριμένη υπόθεση δεν αμφιβάλλουμε ότι θα υπάρξει επίσημη πλέον τοποθέτηση της HYATT, λίαν συντόμως…

Καλύτερα όμως θα ήταν –έστω και για λόγους εντυπώσεων- να ερχόταν από… μόνη της!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v