Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 15 2006

Μυρίζει... deal στα ΜΜΕ

Μπορεί να μη διαθέτουμε κρυφές κάμερες, να μην έχουμε πρόσβαση στις τηλεφωνικές εταιρίες και να μην είμαστε παρόντες στα ραντεβού των επιχειρηματιών όταν οι τελευταίοι συναντιούνται για να κλείσουν τα deals τους.

Ωστόσο, διαθέτουμε ”καλό αφτί” και το έχουμε συνηθίσει να ακούει τον θόρυβο στις ράγες, έτσι ώστε να μπορούμε να υποθέσουμε σε πόση ώρα θα περάσει το τρένο.

Στην περίπτωση των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όμως, δεν μιλάμε απλώς και μόνο για μικρό θόρυβο που θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να τον ακούσεις.

Οι... ομοβροντίες στο ταμπλό είναι πολλές για να αγνοήσουμε το θέμα ή να πιστέψουμε ότι πρόκειται για κάτι τυχαίο και μέσα στο γενικότερο κλίμα της αγοράς.



Αν μπορούμε να υποθέσουμε σωστά, τρεις είναι οι εταιρίες στις οποίες είναι δυνατόν να γίνουν σημαντικές αλλαγές, για διαφορετικό λόγο στην κάθε μία. Μιλάμε για τον ΔΟΛ, τον Τεγόπουλο και τον Τηλέτυπο.

Πιθανή αιτία οι αναμενόμενες ρυθμίσεις περί συγκέντρωσης στο χώρο του Τύπου, καθώς έρχoνται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία τα ισχυρά συμφέροντα συγκρούονται σε διάφορα επίπεδα και ο χώρος φαίνεται να προσελκύει (λιγότερο ή περισσότερο) νέες αφίξεις!

Αν κρίνουμε, λοιπόν, από τις ”παράπλευρες κινήσεις” στο ταμπλό, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε κάποιο δυνατό deal σε τουλάχιστον μία από τις τρεις αυτές εταιρίες.



Στο πίσω μέρος του μυαλού μας μπορεί να υποβόσκουν δεκάδες σενάρια και κάποια κατάλληλη στιγμή να βγαίνουν στην επιφάνεια, έχοντας βρει τροφή στην καθημερινότητα. Εδώ, όμως, δεν μιλάμε απλώς για σενάρια, τα οποία άλλωστε κάνουν το γύρο της αγοράς και των μέσων ενημέρωσης. Μιλάμε για το ταμπλό.

Μιλάμε για τοποθετήσεις χρημάτων. Και με τα χρήματα δεν αστειεύεται κανείς.

Υ.Γ.1: Πολλοί μιλούν για δεύτερη απόπειρα της ”σιδηράς Γιάννας” να εισέλθει στο χώρο των ΜΜΕ (και επιμένουν για τον Alpha, παρά τις διαψεύσεις).

Ο ”Ιοβόλος”, πάντως (μπορείτε να τον διαβάσετε μέσω της πρώτης σελίδας του In2life.gr), μόλις πληροφορήθηκε τον βασικό ”προμηθευτή” της κ. Αγγελοπούλου σε έναν άλλο, πλην όμως κρίσιμο -τουλάχιστον από πλευράς image- τομέα.

Και ακόμη έχει μια είδηση που θα ενδιαφέρει ιδιαίτερα την ”αφρόκρεμα” της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας ή τουλάχιστον εκείνο το τμήμα που ταξιδεύει συχνά και αρέσκεται να ”παίζει” ή έστω να... ”παρίσταται” στο πιο exclusive spot του Λονδίνου!

”Les A” για τους... μυημένους!

Διαβάστε περισσότερα στον ”Ιοβόλο”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v