Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 1 2006

Αγώνας δρόμου χάριν του καλού κλίματος

”Καύσιμο” στις προσδοκίες δίνει η χθεσινή δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει εντός του α΄εξαμήνου στις αποκρατικοποιήσεις των τραπεζών του ”ευρύτερου δημόσιου τομέα”, την ώρα που τα κέρδη τους έχουν κυριολεκτικά εκτοξευτεί.

Ενδεικτική της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να καταστήσει περισσότερο ελκυστικές τις κρατικές τράπεζες είναι, κατά την άποψή μας, και η δεσμευτική προσφορά που κατέθεσε χθες η Αγροτική για την εξαγορά της Zepter Bank στη Σερβία, καθότι είναι πλέον γνωστό ότι οι ξένοι επενδυτές ”αγοράζουν Ελλάδα” και βλέπουν… Βαλκάνια!

Όλα δείχνουν ότι στο εσωτερικό μέτωπο η Σοφοκλέους δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, τουλάχιστον εάν δεν υπάρξουν έντονα σημάδια οικονομικής επιβράδυνσης (πράγμα που μέχρι στιγμής δεν προκύπτει από τις προβλέψεις κανενός αναλυτή, εγχώριου ή ξένου).

ΆΑλλωστε ουδέποτε η Σοφοκλέους κινήθηκε ”κόντρα” στις εξαγγελίες για σημαντικές μετοχοποιήσεις, γεγονός που μπορεί βεβαίως να συνδέεται και με τους ξένους οίκους, οι οποίοι πρωταγωνιστούν όχι μόνον στις συναλλαγές του Χ.A., αλλά και στις… προμήθειες (αμοιβές συμβούλου κ.λπ.) από κρατικές business, όπως αυτές που προαναφέρθηκαν.

Το μόνο που μένει, λοιπόν, είναι ο… εισαγόμενος κίνδυνος, η περίπτωση δηλαδή μιας σημαντικής διόρθωσης στο εξωτερικό, η οποία, φευ, μπορεί να προέλθει από αστάθμητους παράγοντες, που σήμερα δεν είναι ορατοί, οπότε δεν μπορούν και να προβλεφθούν.

Από την πλευρά της πάντως η κυβέρνηση φαίνεται να βάζει ”υψηλή ταχύτητα”. Για την ακρίβεια, τρέχει να... προλάβει τώρα που επικρατεί καλό κλίμα στις αγορές…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v