Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 19 2013

Μια ματιά στον FTSE Large Cap

Μεταξύ των 307 - 311 μονάδων κυμαίνεται από την αρχή της συνεδρίασης ο FTSE Large Cap. Για την τάση του δείκτη ο Ηλίας Ζαχαράκης εκτιμά πως «η αγορά συνέχισε την ανοδική της αντίδραση πλησιάζοντας στο κύριο πτωτικό της trend που πλέον είναι στο 317. Κοντινή στήριξη στο 311 και κύρια στο 307, ενώ το stop loss του intraday long ανεβαίνει στο 302 προς ώρας. Διάσπαση του 317 μπορεί να δώσει συνέχιση προς το 325, που όλα δείχνουν πως θα δούμε αν είναι σε δεύτερο χρόνο.

Από το excel πήραμε ακόμα ένα αγοραστικό σήμα, αυτό της ΕΛΒΑΛ, ενώ αρκετοί τίτλοι (ΜΥΤΙΛ, ΕΧΑΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ) δοκίμασαν διασπάσεις χωρίς να μπορέσουν σε κλείσιμο να κρατήσουν τα επίπεδα. Μπροστά μας έχουμε να δούμε τι θα γίνει με τον ΟΠΑΠ μιας και η Emma Delta δείχνει να θέλει να πιέσει καταστάσεις, αν και εξαρχής ήξερε όλα τα δεδομένα σε σχέση με την πώληση, ενώ όλα δείχνουν πως ο ΔΕΣΦΑ κλείνει επιτυχώς με τίμημα στα 400 εκατομμύρια, γεγονός θετικό για το ΤΑΙΠΕΔ και το υπουργείο οικονομικών. Μαζί ωφελούνται και τα ΕΛΠΕ, μιας και η συμμετοχή τους είναι σημαντική.

Οι επιλογές συνεχίζουν να αυξάνουν τα κέρδη τους σε σχέση με τον δείκτη. Σήμερα αναμένουμε τα νεότερα από τη Fed που μπορούν να δώσουν κίνηση στις αγορές, ενώ την Παρασκευή έχουμε λήξη παραγώγων.

Όλα δείχνουν πως στο προσεχές eurogroup αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά τα σενάρια πως και για την Ελλάδα που είναι στο μνημόνιο το κεφάλαιο που έχει προστεθεί από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και είναι 50 δισ. θα αφαιρεθεί από το χρέος της, γεγονός που αλλάζει σημαντικά τα δεδομένα και τους υπολογισμούς...».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v