Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 15 2014

Μετρώντας την αγορά βραχυπρόθεσμα

Οι φίλτατοι Ημερολογίτες έχουν 3 εναλλακτικά σενάρια για την πιθανή πορεία του Γενικού Δείκτη. Τα δύο περιλαμβάνουν ανοδική αντίδραση και στη συνέχεια διόρθωση και μόνον το τρίτο επαναφορά προς τη ζώνη των 1.040 μονάδων.

Όπως μετρά ο Γιώργος Α. Σαββάκης (στο θέμα του για την επόμενη μέρα μετά το sell off) για τον Γ.Δ. η επόμενη κρίσιμη ζώνη είναι οι 925 μονάδες, οι οποίες αποτελούν ποσοστό 76,4% διόρθωσης από τις 1.380 μονάδες στο χαμηλό των 788 μονάδων του Ιουλίου πέρυσι, και έπειτα τοποθετείται το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων.

Για την ανοδική συνέχεια, το πρώτο όριο τιμών που οι αγοραστές θα πρέπει να κάμψουν είναι οι 1.014 μονάδες και έπειτα οι 1.060 - 1.080 μονάδες, τιμή που φαντάζει πολύ υψηλή για τις τρέχουσες συνθήκες στην αγορά.
Όσον αφορά τις τράπεζες, εκτιμάται πως θα παραμείνουν ευάλωτες όσο πλησιάζει η Κυριακή 26 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, ο αντίλογος θέλει οι νέες χαμηλότερες τιμές να ενσωματώνουν και να προεξοφλούν πιθανά επίπεδα τιμών στο ενδεχόμενο ΑΜΚ, διευκολύνοντας έτσι την είσοδο ξένων παικτών. Εκτίμηση που θα δεχόμουν σε μεγάλο βαθμό εάν ήταν διαφορετικές οι συνθήκες στις διεθνείς αγορές.

Οι ενδείξεις για τη γερμανική οικονομία δεν δικαιολογούν εφησυχασμό και κινήσεις long μεσοπρόθεσμα.

Συσχέτιση της διακύμανσης των ομολόγων, της πορείας του FT 25 και των πολιτικών εξελίξεων επιχειρεί ο φίλτατος goldfish (και την αναπαράγω από το blog του thesmartgoldfish) καθώς εξηγεί κάποια ερωτήματα.

Για τον 25άρη εκτιμά ότι το βασικό επίπεδο στο οποίο αναμένεται μια κάποια σημαντική ανοδική αντίδραση είναι η περιοχή των 265 - 275 μονάδων (62% retracement). Θα έχει εξαιρετική σημασία να δούμε αν το επίπεδο αυτό θα προσεγγιστεί λίγο πριν από την ανακοίνωση των stress tests και συνδυαστεί με κάποια καλά νέα από την ΕΚΤ (αγορά ομολόγων). Η ανοδική αυτή αντίδραση θα είναι κατά τα φαινόμενα βραχυχρόνια και κάτω από το βάρος του αυξανόμενου πολιτικού ρίσκου ο δείκτης θα αναγκαστεί να επιστρέψει σε πολύ χαμηλότερο σημείο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v