Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 8 2015

«Βολές» για Κύπρου, ΟΠΑΠ, Jumbo, METKA, Ελλάκτωρ

ΑΓΟΡΕΣ: Στις ευρωπαϊκές και στην Wall Street η αντίδραση, που αναμενόταν «χθες-σήμερα» επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη.

ΣΜΕΧΑ: Νέος πρόεδρος ο Σπύρος Κυρίτσης (Ελληνοαμερικανική) στη θέση του παραιτηθέντος Αλέξανδρου Μωραϊτάκη (υποψήφιος με τη Ν.Δ. στην Α΄ Αθηνών). Ο Σπ. Κυρίτσης, όπως θύμιζε ο Χαμαιλέων είναι γνώστης εκ της πρότερης θητείας του (τότε εκ μέρους της Κύπρου χρηματιστηριακής).

ΚΥΠΡΟΥ: Και μίας και ο λόγος για Κύπρου, μετά το μάζεμα που είχε γίνει στις 16/12 (σε τιμές από -23%), η μετοχή «βλέπει» το 0,22-,25 ευρώ.

FT 25: Μετά τη χθεσινή δοκιμασία οι 246 μονάδες είναι μία καλή βάση, οι 255 η πρώτη βραχυπρόθεσμη αντίσταση. Στις 254,92 μονάδες προ ολίγου, εάν στη συνέχεια δοκιμάσει και πάλι με περισσότερες συναλλαγές, τότε θα μπορούσε να κινηθεί μέχρι την κύρια αντίσταση των 263 μονάδων.

ΟΠΑΠ: Δοκίμασε τα 8 ευρώ (και λίγο χαμηλότερα), χρειάζεται προσοχή και άμεση αντίδραση από τα 8,50-8,55 ευρώ με κομμάτια. Αναβαθμίζει η Morgan Stanley στα 11 από τα 9,5 ευρώ. Θετική και για τη διοίκηση «η οποία έχει κάνει καλή δουλειά στον περιορισμό του κόστους».

JUMBO: Ανησύχησε αρκετούς το χθεσινό χαμηλό της Jumbo. Πιθανότατα όμως επρόκειτο για επιβεβαίωση στήριξης, οπότε ας κρατήσουμε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αντίδραση προς τα 8 ευρώ.

ΜΕΤΚΑ: Άρεσε εχθές η ΜΕΤΚΑ, θα την ήθελα σε «κλείσιμο» πάνω από τα 8,50 ευρώ.

MOTOR OIL: Επιβεβαίωνε εχθές ο Πέτρος Τζαννετάκης πως οι πωλητές των τελευταίων ημερών ήταν κυρίως Έλληνες και λιγότερο ξένοι. Μάλιστα πολλοί είναι οι ξένοι που εκτιμούν τη ΜΟΗ και λόγω της υγιούς αναχρηματοδότησης της. Σε πολύ καλή, ψηλή, απόδοση και το εντοκάκι της εισηγμένης.

FOURLIS: Θα περίμενα περισσότερα από το ΦΡΛΚ, μόλις 200 κομμάτια (618 ευρώ) όλα κι όλα στις 10.48΄, νισάφι. Και πάνω από τα 3 «ξαναβλέπει» τα 3,20 ευρώ χωρίς δυσκολίες.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο Ηλίας Ζαχαράκης εστιάζει στο χθεσινό χαμηλό (1,80 ευρώ) της μετοχής, με τα 2,15-2,20 ευρώ να τα θεωρεί ως πρώτη αντίσταση.

ΤΖΙΡΟΣ: Στην πρώτη 20άδα των συναλλαγών (μέχρι τις 10.50) και οι μετοχές των ΠΛΑΚΡ (5,02 ευρώ), Intralot (1,14) και τα δύο warrants το ΑΛΦΑΤΠ (0,851 ευρώ με 1,07%) και ΠΕΙΡΤΠ (0,192 ευρώ με -4,05%).

CHIPITA: Αρέσουν κινήσεις όπως αυτή που σχεδιάζει ο Σπ. Θεοδωρόπουλος με τη μεταφορά της Chipita στην Ελλάδα «βλέποντας» είσοδο στο Χ.Α. Ας δούμε και καμιά είσοδο, όλο αποχωρήσεις και διαγραφές...

ΑΝΕΜΟΣ: Κινητικότητα και σήμερα στο 0,637 ευρώ. Είχε εισαχθεί στο... δυσθεώρητο 1,70 ευρώ (εάν δε με απατά η μνήμη μου), με εταιρία συμφερόντων Καλλιτσάντση να πουλά στην πρώτη ή στη δεύτερη συνεδρίαση.

LAMDA: Τρεις δικαιούχοι άσκησαν τα δικαιώματά τους για συνολικά 15.311 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ σε τιμή διάθεσης 2,3 ευρώ, δηλαδή στην τσέπη 2 ευρώ. Εάν έχω διαβάσει σωστά την ανακοίνωση τα ονόματα των 3 δεν αναφέρονται ή κάνω λάθος;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v