Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 16 2018

Οι εξελίξεις σε JP Morgan και ΟΔΔΗΧ

Ο πρώην επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Στέλιος Παπαδόπουλος θα ηγηθεί της μονάδας επενδυτικής στρατηγικής της JP Morgan στην Ελλάδα. Αποστολή λίγο ως πολύ αναμενόμενη, καθώς είχε «κλειδώσει» πριν τις εορτές μεταξύ του έμπειρου Στέλιου Παπαδόπουλου και του CEO της JPM, Jamie Dimon. 

Ο δεύτερης γενιάς Ελληνοαμερικανός CEO του επενδυτικού κολοσσού, με ενεργή συμμετοχή στα της «ελληνικής υπόθεσης» (από την εποχή της κυβέρνησης Σαμαρά), εκτιμά πως η ελληνική οικονομία μπορεί να βγει από το αδιέξοδο, να επιστρέψει στην κανονικότητα, κάτι που θα αποτυπωθεί θετικά σε ομόλογα και μετοχές, για αυτό και ο ορισμός του μέχρι και την Παρασκευή ως επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ δεν ξάφνιασε κανέναν.

Ο Στέλιος Παπαδόπουλος ανέλαβε τα νέα καθήκοντά του από χθες και θα αναφέρεται στον Κίριλ Κουρμπουά, διευθύνοντα σύμβουλο της JP Morgan για τη Γαλλία και τη ΝΑ Ευρώπη. 

Επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ από το 2012, υπεύθυνος για την εποπτεία του σχεδιασμού και της εκτέλεσης του προγράμματος ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και την επιστροφή της χώρας στις αγορές.

Στα του ΟΔΔΗΧ τώρα, μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ (από τις 8/1), χρέη αναπληρωτή γενικού διευθυντή έχει αναλάβει ο Δημήτρης Τσάκωνας, βαθύς γνώστης του αντικειμένου και «δεξί χέρι» του Στέλιου Παπαδόπουλου στον σχεδιασμό για το swap, η έκδοση του οποίου αποτέλεσε ίσως το κυριότερο «κλειδί» για τη διαμόρφωση του οδικού χάρτη για την έξοδο της χώρας στις αγορές.

Και πρόκριμα για την επιτυχή έκδοση του νέου ομολόγου...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v