Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 18 2018

ΕΛΛΑΣΤΡΟΝ: Αισιοδοξία και για το 2018

Την αισιοδοξία της ότι το 2018 θα είναι μια χρονιά αυξημένων πωλήσεων για μεταλλουργική δραστηριότητα και βελτιωμένων αποτελεσμάτων για την αγροτική εξέφρασε η διοίκηση του ομίλου Έλαστρον, στα πλαίσια της ενημέρωσης των αναλυτών για την πορεία του 2017.

Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της εισηγμένης Βασίλη Μάνεση:

• Κατά το πρώτο φετινό τετράμηνο, οι πωλούμενες ποσότητες στη μεταλλουργική δραστηριότητα παρουσιάζουν αύξηση γύρω στο 20% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ρυθμός βελτίωσης που αναμένεται να διατηρηθεί στο σύνολο της τρέχουσας ρήσης.

• Το ποσοστό των εξαγωγών θα διατηρηθεί στο 30% των συνολικών πωλήσεων, όπως και πέρυσι.

• Οι τιμές των προϊόντων παρουσιάζονται φέτος σταθεροποιημένες σε αντίθεση με τις σημαντικές διακυμάνσεις που είχαν παρατηθεί το 2017.

• Τα αποτελέσματα αναμένεται να είναι θετικά και φέτος (πέρυσι και πρόπερσι είχαν επηρεαστεί από έκτακτα κέρδη συνολικού ύψους +2,7 και +0,9 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα).

• Η πορεία της Θερμοκήπια Θράκης (συμμετέχουν η Έλαστρον με 49% και τα Πλαστικά Θράκης ΠΛΑΘ -0,41% με 51%) αναμένεται φέτος να σημειώσει βελτιωμένο EBITDA και πολύ καλύτερα αποτελέσματα από πέρυσι, καθώς το 2017 ήταν μια χρονιά αναδιοργάνωσης λόγω και της συγχώνευσης που υλοποιήθηκε (η Έλαστρον συνεισέφερε το 100% της θυγατρικής της Έλαστρον Αγροτική στη Θερμοκήπια Θράκης).

Στα 25,42 εκατ. η αποτίμηση της εταιρείας, στο μείον 3,16% οι εβδομαδιαίες απώλειες, κατά 7,69% από την αρχή του έτους. Αλλά με θετική απόδοση 31,43% σε διάστημα 52 εβδομάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v