Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 21 2018

Ιασώ: Και τώρα η σειρά του...

Εως τα 1,195 ευρώ νωρίτερα η μετοχή του ΙΑΣΩ με αυξημένες συναλλαγές.

Για σχεδόν 3 μήνες στη μετοχή τοποθετούνται ισχυρά χέρια, που προσβλέπουν ότι μετρά το ΥΓΕΙΑ σειρά παίρνει το ΙΑΣΩ.

Σε σχετική ανάρτηση μας, Τρίτη 13 Νοεμβρίου, εστιάζαμε στο...fair value της μετοχής σε συνάρτηση με τις (τότε ) διεργασίες στο μέτωπο ΥΓΕΙΑ- CVC Capital/Hellenic HealthCare και την απόλυτα εύστοχη (και δικαιωμένη από το αποτέλεσμα ) ανάλυση της ΚΥΚΛΟΣ Χρηματιστηριακής.

Σε νεότερη ανάρτηση μας, Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, εστιάζαμε στην τιμή-κλειδί των 0,864 ευρώ (σε μέτρηση του Ηλία Ζαχαράκη) και στον στόχο (από τότε ) των 1,07 ευρώ.

Σήμερα στη μετοχή "τρέχουν" μάλλον βιαστικοί παίκτες, οι οποίοι "μετρούν" το κόστος κτήσης του ΥΓΕΙΑ από το CVC Capital, το επερχόμενο squeeze out και το τι μέλλει γενέσθαι στη συνέχεια.

Συνεπώς: το CVC απέκτησε, σε πρώτη φάση, το 70,38% του μ.κ του ΥΓΕΙΑ έναντι 204,4 εκατ., σε δεύτερη το επιπλέον 19,7% για 57,2 εκατ. (άρα το 100% θα αντιστοιχούσε σε 290,4 εκατ., με τιμή 0,95 ανά μετοχή). Συνυπολογίζοντας το βάρος δανεισμού (περί τα 130 εκατ.) του ομίλου το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 400 plus εκατ.

Δεδομένου, ότι το OAKTREE έχει καθαρά επιχειρηματικό/επενδυτικό σκοπό (και όχι να αποκομίσει υπεραξίες) σχεδιάζοντας την δημιουργία ενός έτερου πόλου-αντίβαρο σε αυτόν που δημιουργεί το CVC με την αγορά να συζητά για τιμές στα 1,30 ακόμη και 1,50 ευρώ, η συνέχεια προοιωνίζεται ενδιαφέρουσα...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v