Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 14 2022

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με φόντο τις εξελίξεις

Από τις μετοχές που διαφοροποιήθηκαν θετικά στο sell off της Παρασκευής. Εάν εξαιρεθεί η Sarantis -η μόνη μία και μοναδική από τις 25 του δείκτη FTSE, με θετικό πρόσημο-, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ είχε τις λιγότερες απώλειες (0,35%) στη συνεδρίαση και μία από τις εξαιρέσεις που σε διάστημα εβδομάδας δεν «έκλεισε» με αρνητικό πρόσημο.

Σταθερή διακύμανση -από τις αρχές Μαΐου- χάρη στα φράγματα αγορών από «ισχυρά χέρια», απόρροια των σημαντικών εξελίξεων που διαδραματίζονται στον όμιλο ισχυροποιώντας τη θέση του, όπως αυτή αποτυπώνεται και στο χρηματιστηριακό ταμπλό. Συνδυαστικά η εκδήλωση προαιρετικής δημόσιας πρότασης από τον βασικό μέτοχο (Reggeborgh) και την αδιαμφισβήτητη ισχυροποίηση με την είσοδο στο μ.κ του ομίλου Motor Oil.

Διαδικαστικά, το Ενημερωτικό Δελτίο που έχει υποβάλει η Reggeborgh Invest (με σύμβουλο την Goldman Sachs Eu.) είναι προς έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Πιθανότατα θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν (Πέμπτη ή Παρασκευή) υπόψη της προέδρου της Ε.Κεφ. Βασιλικής Λαζαράκου (η οποία συμμετείχε ως εκπρόσωπος της χώρας στη Σύνοδο των υπ.Οικ. του ΟΟΣΑ).

Πρακτικά, από τη στιγμή που θα δοθεί το «πράσινο φως», η σχετική διαδικασία εισέρχεται στην τελική (και ουσιαστική) φάση της.

Με τον όμιλο να αφήνει πίσω του παθογένειες και προβλήματα, που τον απαξίωσαν δραματικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v