Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 27 2022

Μετά την Fed

Τα πάνω (4.202,94) πολύ κάτω (4.057,66) για τον S&P 500 βράδυ Παρασκευής. Αφορμή (ή αιτία θα φανεί σε εύλογο επενδυτικό ορίζοντα) η μόλις 8' ομιλία Πάουελ, με τον επικεφαλής της FED να δίνει συνέχεια στην επιθετική "σφικτή" νομισματική πολιτική.

Εύλογη η αναφορά του Κώστα Σαρρή στην εποχή Βόλκερ (οι παλαιότεροι πιθανόν να ενθυμούνται τις παρενέργειες του... σκληρού φαρμάκου, που είχε χορηγηθεί -τότε- στον "ασθενή¨). Εξίσου εύλογο το ερώτημα τι θα κάνει -τώρα- η ΕΚΤ, εάν και πως η Λαγκάρντ θα συγκεράσει τις δυο αντίθετες τάσεις/πολιτικές στην συνεδρίαση της 8ης Σεπτεμβρίου. Προφανώς και ποια θα είναι η απάντηση των ευρωπαϊκών αγορών, από Δευτέρα και στη συνέχεια.

Με μία ειδοποιό διαφορά, η Γαλλίδα επικεφαλής της ΕΚΤ γνωρίζει πολύ καλά, πως η προειδοποίηση Πάουελ για "κάποιο" (sic) πόνο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην -ήδη- γονατισμένη Ευρώπη ενέχει κινδύνους κοινωνικών εκρήξεων.

Με την 25η Σεπτεμβρίου κοντά και το "φάντασμα" ενός dejavu του big short να μην περιορίζεται στην Ιταλία...

Εδώ μας θέλω...

Στα καθ' ημάς, το stop για short θέσεις στις 881 -προ Jackson Hole- χαμηλώνει προς τις 865 μονάδες, όπως "δείχνει" η μέτρηση του Ηλία Ζαχαράκη. Εδδομάδα, που όπως μας ενημερώνει ο Μάνος Χατζηδάκης ξεκινά με την ανακοίνωση αποτελεσμάτων 6μηνου του ΟΠΑΠ (Δευτέρα), ακολουθεί η Motor Oil (Τρίτη) ενώ Τετάρτη μετά την λήξη θα πραγματοποιηθεί η αναδιάρθρωση στην στάθμιση μετοχών του MSCI.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v