Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 13 2023

Κόντρες αποτιμήσεων

Στο 1,6415 ευρώ η μετοχή της Eurobank, μετά τη νέα άνοδο 2,92% εχθές και συνολικά 5,80% στην εβδομάδα.
Αποτίμηση, πλέον, στα 6,091 δισ. πλησιάζοντας τον ΟΤΕ (στα 6,491 δισ.), που στη χθεσινή συνεδρίαση διόρθωσε 1,51%, μειώνοντας σε 1,08% την εβδομαδιαία μεταβολή.

Long η Eurobank, short ο ΟΤΕ (με το παράδοξο Eurobank Equities και Alpha Finance να δίνουν αντίθετες τιμές-στόχους), με την προσοχή στη γενική συνέλευση της τράπεζας την προσεχή Πέμπτη. Στις 20 Ιουλίου η κρίσιμη Γ.Σ. που θα δώσει το ΟΚ για την επαναγορά του 1,4% που έχει το ΤΧΣ, με αρκετά τα στοιχήματα εάν η Eurobank μπορεί να βγάλει τον ΟΤΕ από τη δεύτερη θέση (ως προς την αποτίμηση).

Με το «πράσινο φως» για το 1,4% του Ταμείου, εκκινεί -κυρίως σημειολογικά- η διαδικασία αποεπένδυσης από τις συστημικές τράπεζες. Προσώρας, οι πληροφορίες φέρνουν την Εθνική να ακολουθεί, μένει να φανεί με ποιες προϋποθέσεις, αν και σημαντικό θεωρείται το «πρώτο βήμα» που θα γίνει από τη Eurobank.

Επιστροφή προς την κανονικότητα, επενδυσιμότητα για τον κλάδο μετά τα όσα διαδραματίσθηκαν επί μία 12ετία. Το πιθανότερο να διεκδικηθούν μεγαλύτερες αποτιμήσεις, με τη Eurobank να «απειλεί» ήδη τον ΟΤΕ.

Στα 5,795 δισ. η αποτίμηση της Εθνικής πλησιάζοντας τον ΟΠΑΠ, που αποτιμάται στα 5,972 δισ.
Και με... φουριόζα την Πειραιώς στα 4,233 δισ., με την αγορά να πιθανολογεί την ένταξή της στον MSCI Greece Standard στην αναδιάρθρωση του Αυγούστου. Κρίσιμο διάστημα μέτρησης των αποτιμήσεων από τον ξένο οίκο, το 10ήμερο 18 έως 28 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v