Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 18 2023

Τεχνικές συντεταγμένες στο Χρηματιστήριο

Θεαματικό το «γύρισμα» της Παρασκευής, συνδυαστικά με rebalancing, triple witching και προεξόφληση της βαθμολόγησης από τη Moody's.

Εκανε τη θετική έκπληξη ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, δεδομένου πως η διπλή αναβάθμιση δεν ήταν το κύριο ενδεχόμενο, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη, η ανατροπή από τους long έγινε -κυρίως- μέσω της τριπλής λήξης στα Παράγωγα με ανάκτηση των εβδομαδιαίων απωλειών (3%), αφήνοντας ένα μεγαλοπρεπές spike, διασώζοντας τους long σε διάστημα εβδομάδας.

Περιορίστηκαν αισθητά οι σημαντικές απώλειες (μέχρι και την Πέμπτη) για τον τραπεζικό κλάδο, με επαναφορά του ΔΤΡ πάνω από τις 980, με τις 1.005 μονάδες πρώτη/κοντινή αντίσταση. Στις 1.026 το stop για short θέσεις.

Στηρίξεις στις 970 και 960 μονάδες.

Σημαντικό για όσους ενεργούν με γνώμονα και την τεχνική ανάλυση το γεγονός πως βγήκε αντίδραση από την ευρύτερη περιοχή των 1.220 μονάδων -ενισχύοντάς την ως στήριξη προσώρας. Το πολύ σημαντικό είναι ότι το stop -στο ημερήσιο- είναι στις 1.282 μονάδες.

Χωρίς σημαντική διαφοροποίηση η τάση για τον S&P500 -όπως φάνηκε στη λήξη Παραγώγων της Παρασκευής-, με τις 4.443 στήριξη και αντίσταση στις 4.540 μονάδες.

Με κύριο ενδεχόμενο τη μη νέα αύξηση των επιτοκίων από τη FeD (20/9), οι κινήσεις των traders την Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v