Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 28 2023

Δύο+ένα διαμαντάκια στο Λονδίνο

Στις τράπεζες και στα «βαριά» blue chips το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο Greek Investment Conference -και εύλογα. Ωστόσο, μερίδιο διεκδικούν -και φέτος- συγκεκριμένα mid caps, με κοινό παρονομαστή την εξωστρέφεια, τη διευρυνόμενη παρουσία στις διεθνείς αγορές.

Ειδικότερα, ΚΡΙ-ΚΡΙ και Profile «πρεσβευτές» αυτής της κατηγορίας, με την υπεραπόδοση των μετοχών τους, στη χθεσινή συνεδρίαση, να μην περνά απαρατήρητη. Στα 9,36 ευρώ με άνοδο 4,23% η μετοχή της ΚΡΙ-ΚΡΙ- νέο ιστορικό υψηλό, με την εισηγμένη να αποτιμάται στα 309,4 εκατ. ευρώ, στα 4,38 ευρώ με άνοδο 4,29% της Prοfile, στα 106,7 εκατ. η αποτίμηση.

Οσον αφορά στην ΚΡΙ-ΚΡΙ, θεαματική η εξαγωγική δραστηριότητά της, με ενδεικτική την αύξηση 39,5% στις πωλήσεις γιαουρτιού, ξεπερνώντας τα 75,5 εκατ. στο 9μηνο. Σημαντική η ώθηση από τις βασικές αγορές της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ιστορικά αποτελέσματα για την εταιρεία του Παναγιώτη Τσινάβου, με την ΒΕΤΑ Securities να έχει αναθεωρήσει την τιμή-στόχο στα 10,72 (από 8,7 ευρώ) στις 27 Οκτωβρίου. Μάλιστα στην ανάλυση της χρηματιστηριακής γίνεται αναφορά και στο ενδεχόμενο εισόδου της ΚΡΙ-ΚΡΙ και στην αγορά των ΗΠΑ.

Για την Prοfile -ο ΧΑΜαιλέων θύμιζε από νωρίς χθες το πρωί την παρουσία της σε περίπου 50 χώρες (ενώ το 20% του μ.κ. είναι στα χαρτοφυλάκια ξένων funds)- όπως και την εκτίμηση της Goldenhill πως η εισηγμένη θα καταγράψει τον υψηλότερο βαθμό ανάπτυξης εργασιών (28%) στον διεθνή κλάδο τoυ financial technology.
Από τους oldschool επιχειρηματίες, βασικούς μετόχους ο Χαράλαμπος Στασινόπουλος, από τους «σκαπανείς» του εγχώριου κλάδου πληροφορικής (ευρύτερα εννοούμενου).

Και το +1 αφορά στην Ideal Holdings, με τον ΧΑΜ να έχει τις τελευταίες «ζεστές» πληροφορίες για την έκδοση retail bond ύψους 100 εκατ. ευρώ. Επίσης από τους oldschool της αγοράς ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, μεταμορφώνοντας -και κυριολεκτικά- την εισηγμένη στο απόλυτο (και το μόνο εισηγμένο στο ΧΑ ) private equity.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v