Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 30 2023

ΟΔΔΗΧ: Η δικαίωση...

Το βραβείο του “Best Sovereign Risk Manager of the Year” απένειμε στον ΟΔΔΗΧ το εξειδικευμένο στη διαχείριση χρηματοοικονομικών κινδύνων, διεθνές ηλεκτρονικό περιοδικό Risk.net, στις 28 Νοεμβρίου 2023.

Το εν λόγω βραβείο έχει δοθεί ξανά στον ΟΔΔΗΧ το 2018, ενώ για την επιλογή του εκάστοτε νικητή ακολουθούνται εξαιρετικά αυστηρές διαδικασίες ελέγχου ανάμεσα σε μεγάλο αριθμό υποψηφίων, υπό συνθήκες έντονου διεθνούς ανταγωνισμού. Και επειδή η επιτυχία έχει ονοματεπώνυμο, η αναφορά του ΥΠΟΙΚ στον επικεφαλής και την ομάδα του.

«Συγχαίρω τον γενικό διευθυντή του ΟΔΔΗΧ Δημήτρη Τσάκωνα, τη διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού για αυτήν τη διεθνή διάκριση που αντικατοπτρίζει την υψηλού επιπέδου δουλειά που γίνεται στον τομέα της διαχείρισης του δημοσίου χρέους...".

Αρκετές οι αναφορές του ΕΚΗ στο team του ΟΔΔΗΧ -από την εποχή του περίφημου swap (επί θητείας Στέλιου Παπαδόπουλου και Δημήτρη Τσάκωνα)-, αποδίδοντας τα εύσημα στις 29 Ιανουαρίου 2020.
Ωστόσο, ο νέος ρόλος για τον Οργανισμό -την ουσιαστική αναβάθμιση και του ανθρώπινου δυναμικού του- συντελέστηκε επί ημερών Χρήστου Σταϊκούρα (στο ΥΠΕΘΟ).

Σημειώναμε τότε (την 1η Ιουνίου 2020) «... Επιδίωξη του υπουργείου Οικονομικών, η ενίσχυση του Οργανισμού τόσο στο επίπεδο του δυναμικού του όσο και στη λειτουργική αναδιάρθρωσή του. Και ορθότατα, καθώς ο ρόλος του Οργανισμού είναι -πλέον- εκ των πραγμάτων καθοριστικός και θα περιοριστώ σε ό,τι αφορά στην τιτάνια προσπάθεια εξυγίανσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Γιατί, κακά τα ψέματα, χωρίς τον εγγυοδοτικό ρόλο του, ούτε "Ηρακλής Ι" ούτε... ΙΙ μπορεί να υπάρξει, ως εκδότης των εγγυήσεων του senior μέρους των τίτλων...».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v