Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 5 2024

Ζεσταίνονται(;) οι μηχανές

Με θετικό πρόσημο φαίνεται πως θα ολοκληρωθεί για το ΧΑ η πρώτη εβδομάδα του 2024. Σε αντίθεση με το αρνητικό για δείκτες σε Νέα Υόρκη και Φρανκφούρτη.

Μικρό μεν το δείγμα των μόλις 3 συνεδριάσεων (Τρίτης-Πέμπτης) ωστόσο κάποιες πρώτες ενδείξεις καταγράφονται. Σε αυτό το πολύ σύντομο διάστημα διακριτή είναι η προσπάθεια των long να ενεργήσουν πάνω από το όριο των 1.300 μονάδων κάτι που μέχρι χθες επετεύχθη.

Παράλληλα, η αξία συναλλαγών είναι αυξητική, στα 69,4 εκατ. την Τρίτη, στα 72,8 την Τετάρτη, στα 82,7 εκατ. εχθές. Ενδιαφέρον το πόσο θα φτάσουν σήμερα.

Ενδιαφέρουσα και η σύνθεση τους καθώς στις αντίστοιχες ημέρες η αξία μέσω προσυμφωνημένων εντολών ήταν αναλογικά σημαντική ειδικότερα στα 9,4 εκατ. (2/1), στα 5,7 (3/1) και στα 9,9 (4/1). Οπως και η... ποσόστωση με: το 33% σε Intralot, Εθνική και ΔΕΗ την Τρίτη, το 46% σε Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς και ΟΤΕ την Τετάρτη και το 38% εχθές σε Εθνική, Mytilineos, Eurobank.

Κρατώ τον κοινό... παρονομαστή και των τριών συνεδριάσεων, την Εθνική καθώς δείχνει ότι και τεχνικά μπορεί να οδηγήσει τον κλάδο, την αγορά. Αλλά και συγκεκριμένα blue chips στα οποία έκαναν "γερό ταμείο" οι long το 2023 με τις διαθέσεις τους εξίσου ισχυρές και σε αυτό το 3ήμερο.

Μικρό το δείγμα, ελάχιστο Ο.Κ. αλλά όλο και κάτι χρήσιμο έχουν αποκομίσει οι επενδυτές στην διάρκεια του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v