Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 15 2024

Τεχνικές συντεταγμένες

Στις 4.780,24 ο S&P 500, με τη Wall Street (σε αργία σήμερα) σε ρυθμό ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων 3μήνου. Ηδη την Παρασκευή έγιναν γνωστά τα μεγέθη έξι τραπεζικών ομίλων. Οι 4.800 μονάδες παραμένουν μία αντίσταση που -πιθανότατα- θα ξαναδοκιμαστεί και σε ενδεχόμενη υπέρβασή της θα αναπτυσσόταν δυναμική που σε πρώτη φάση θα μπορούσε να φτάσει στις 4.870 μονάδες. Φιλόδοξος -και σε δεύτερο χρόνο- στόχος των long είναι, σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη, οι 4.957 μονάδες. Ενα ένα όμως, καθότι προέχει η επιβεβαίωση της στήριξης των 4.741 μονάδων.

Για το ΧΑ, κλάδος-οδηγός ο τραπεζικός, με την υπεραπόδοση της προηγούμενης εβδομάδας να προδιαθέτει για τη συνέχεια. Στόχος των αγοραστών -με ή χωρίς ενδιάμεση διόρθωση- οι 1.213 μονάδες. Ξεκάθαρα long η τάση, όσο ο ΔΤΡ είναι πάνω από τις 1.136 μον. -από τις 1.154,21 σήμερα η εκκίνηση.

Για τον FTSE 25 όσο συντηρείται υψηλότερα των 3.250 η φορά είναι ανοδική, με στόχευση αρκετά υψηλότερα, προς τις 3.390 μονάδες.

Απαραίτητη για την επίτευξη αυτού του στόχου, πέραν των τραπεζικών, η ενεργότερη συμμετοχή αγοραστών σε «βαριά χαρτιά» όπως λ.χ. Mytilineos, ΟΠΑΠ, Jumbo, TITAN, ΔΕΗ, Motor Oil κ.ά. Στα συν των αγοραστών και η διαδικασία για τη δημόσια προσφορά για το 30% του «Ελευθέριος Βενιζέλος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v