Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 4 2024

ΟΤΕ: Με «άμυνες» Champions League

Στα 13,70 ευρώ η μετοχή του Οργανισμού, δείχνει να διαμορφώνεται -αν μη τι άλλο- ευρύτερη περιοχή στήριξης. Στο 0,22% η (θετική) εβδομαδιαία μεταβολή, στο μείον 0,29% η μηνιαία και κατά 6,20% από την αρχή του έτους. Τα 12,63 ευρώ πολύ πιθανά να αποδειχτούν μεσομακροπρόθεσμη στήριξη, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το επόμενο διάστημα -κατ' αρχήν μέχρι τις ευρωεκλογές-, θυμίζοντας πως Ιούνιο αποχωρεί ο Μιχάλης Τσαμάζ -τον διαδέχεται ο Κώστας Νεμπής.

Εχουν να περιμένουν 2-3 εξελίξεις οι long, που ενδεχομένως να ξαναβάλουν τον Οργανισμό στο παιχνίδι τους. Μέσα στον Απρίλιο θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία για τα δικαιώματα του Champions League -που εάν κρίνουμε από άλλες χώρες πιθανότατα να αποκτηθούν με χαμηλότερο τίμημα. Μέσα στον Ιούνιο αναμένονται νεότερα από τη Ρουμανία -οπότε θα ανακοινωθούν από την επιτροπή ανταγωνισμού της χώρας-, με δρομολογημένη την πώληση της Telekom Mobile Romania. Επιπλέον, η διοίκηση έχει ακολουθήσει σφικτή μερισματική πολιτική, αφήνοντας μεγαλύτερο «ταμείο» για την επόμενη.

Με αυτή την προσέγγιση, υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς, πως ο ΟΤΕ θα μπορούσε να αποτελέσει «χαρτί» για τους long. Θα δείξει, άλλωστε, η αποτίμηση των 5,726 δισ. είναι από τις χαμηλότερες, εδώ και χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v