Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 9 2009

Διεργασίες και σενάρια για ΤΤ και ΑΤΕ

Ξάφνιασε αρκετούς χθες η… αιφνίδια ανοδική αντίδραση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας.

Κυκλοφορούσαν, βλέπετε, στην αγορά από νωρίς φήμες και αναφορές (σ.σ.: του "Βήματος") για το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο ομίλων, την… προσθήκη του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και διάφορα άλλα σενάρια.

Εικοτολογία που λογική ακούγεται και δείχνει και, το σημαντικότερο, συνάδει με τη λογική του οικονομικού επιτελείου της νέας κυβέρνησης.

Η ουσία για όσους παρακολουθούν λίγο πιο προσεκτικά την αγορά, το… ταμπλό και τις κινήσεις συγκεκριμένων παικτών είναι πως εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες η μετοχή της Αγροτικής μαζευόταν μεθοδικά από συγκεκριμένες χρηματιστηριακές.

Το Τ.Τ. με τη συμπεριφορά του μπορεί να μπέρδεψε πολλούς με την ταλαιπωρία του στα 4,8 - 4,9 ευρώ για πολλές μέρες, όμως ήταν κοινό μυστικό πως αργά ή γρήγορα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα καλούνταν να διαδραματίσει τον ρόλο για τον οποίο … προοριζόταν.

Όμως, για να είμαστε ακριβέστεροι, το όλο θέμα με τις πιθανές διεργασίες σε Τ.Τ. - ΑΤΕ με ολίγη από ΤΠ&Δ δεν ξεκίνησε χθες από το έγκριτο "Βήμα".

Εάν ανατρέξουμε αρκετές μέρες νωρίτερα, βλέπουμε πως στις 28/9 το euro2day επισήμαινε αυτόν τον σχεδιασμό των επιτελών του ΠΑΣΟΚ και αναδείκνυε κάποιες από τις πτυχές αυτής της λογικής, δίνοντας στους τακτικούς του επισκέπτες μία ευρύτερη προσέγγιση.

"Ο νέος (μετεκλογικός) ρόλος των τραπεζών"… τιτλοφορούνταν η αναφορά του euro2day και αισθανόμαστε εν μέρει δικαιωμένοι που καλύτεροι ημών συνάδελφοι και μέσα ακολουθούν.

Έρρωσθε ή έρρωσο, αν προτιμάτε, φίλτατοι!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v