Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα γεγονότα του 2016 που σημάδεψαν τις αγορές

Από τη βουτιά των χρηματιστηρίων τον Ιανουάριο, στο Brexit και στην εκλογή Τραμπ, οι συγκινήσεις ήταν πολλές τη χρονιά που πέρασε.

«Ξεχωριστή» χρονιά αποδείχτηκε το 2016, καθώς μια σειρά από γεγονότα επηρέασαν καθοριστικά τις εξελίξεις στις χρηματαγορές.

Όπως φαίνεται στο ιδιαίτερα ενδιαφέρον βίντεο των Financial Times, ο Ιανουάριος ήταν ιδιαίτερα βίαιος για τους επενδυτές καθώς οι μετοχές έχασαν πάνω από 4 τρισεκατομμύρια δολάρια της αξίας τους σε δέκα μόλις ημέρες, στη σκιά των εξελίξεων στην Κίνα και της βουτιάς στο πετρέλαιο.

Το επόμενο μεγάλο ορόσημο ήταν το Brexit. Η ανακοίνωση του αποτελέσματος οδήγησε σε άνοιγμα με πτώση 8,7% τον FTSE 100 και σε βουτιά της στερλίνας, γρήγορα ωστόσο οι αγορές ισορρόπησαν.

Το σοκ της εκλογής του Ντ. Τραμπ είχε ανάποδο αποτέλεσμα. Οι προσδοκίες για ένα ισχυρό πρόγραμμα δημοσιονομικής τόνωσης έφερε το ράλι «Τραμπ».

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η συμφωνία του ΟΠΕΚ για περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου. Ο μαύρος χρυσός ξεπέρασε το όριο των 50 δολαρίων.

© The Financial Times Limited 2017. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v