Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απίστευτοι τζίροι στο λαθρεμπόριο άγριων ζώων

Μόνο ένα κιλό από το κέρας ενός ρινόκερου τιμολογείται 100.000 δολάρια στις αγορές της Ασίας. Η μάχη κατά ενός κυκλώματος που κερδίζει δισεκατομμύρια στις πλάτες της άγριας φύσης.

Ένα παγκόσμιο παράνομο δίκτυο που τζιράρει δισεκατομμύρια δολάρια συνιστά το λαθρεμπόριο άγριων ζώων. Στο εξαιρετικά ενδιαφέρον video των Financial Times καταγράφεται η διαδρομή που προσφέρει τεράστια κέρδη, δεδομένου ότι μόνο ένα κιλό από το κέρας ενός ρινόκερου τιμολογείται 100.000 δολάρια!

Το βίντεο ξεκινά από τη Νότια Αφρική και τη Μοζαμβίκη όπου οι ομάδες προστασίας των αρχών έρχονται συχνά αντιμέτωπες με υπέρτερες δυνάμεις λαθρεμπόρων.

Το οδοιπορικό συνεχίζεται καταγράφοντας τη ζήτηση που υπάρχει, κυρίως στην Ασία. Εκεί μέρος της τοπικής ιατρικής επιτάσσει την χρήση όσων προμηθεύουν οι λαθρέμποροι για χρήσεις ακόμα και αντίστοιχες του Viagra και της ασπιρίνης.

Ανάλογη μοίρα με αυτή του Ρινόκερου έχει το pangolin, ένα είδος μυρμηκοφάγου, τα λέπια του οποίου οι ασιάτες πιστεύουν ότι θεραπεύουν τον καρκίνο και στη μαύρη αγορά κοστίζουν 650 δολάρια το κιλό, ενώ το κρέας του, το οποίο θεωρείται λιχουδιά τιμολογείται 250 δολάρια το κιλό.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υπάρχουν σκέψεις να νομιμοποιηθεί το εμπόριο κάποιων ειδών προκειμένου να πέσουν οι τιμές. Ωστόσο υπάρχουν αντεπιχειρήματα που σχετίζονται με την μεγάλη ζήτηση που υπάρχει.

© The Financial Times Limited 2016. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v