Μια αποκλειστική συνεργασία του Euro2day.gr

Οι ουρανοξύστες του City αντιμέτωποι με τη... μοναξιά

Μεγάλα κατασκευαστικά σχέδια βρίσκονται σε εξέλιξη στο χρηματοοικονομικό κέντρο του Λονδίνου. Τα δεδομένα όμως αλλάζουν και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι όταν τελειώσουν θα βρουν... ενοικιαστές.

To City του Λονδίνου δεν είναι γνωστό μόνο ως χρηματιστηριακό κέντρο, αλλά και για τα παρατσούκλια που έχουν οι ουρανοξύστες του.

Τρία μεγάλα κτήρια είναι υπό κατασκευή μεταδίδει η Judith Evans και αρκετά έχουν εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες.

Θα υπάρξει αρκετή ζήτηση; είναι το μεγάλο ερώτημα.

Παραδοσιακά η απάντηση δίνονταν από τον ασφαλιστικό κλάδο. Οι μεγάλες εταιρείες πρέπει να είναι κοντά στη Lloyds απαντά ο Oliver Ralph. Ο κλάδος ωστόσο έχει τα προβλήματά του και γίνεται προσπάθεια να μειωθούν τα κόστη. Εξαγορές και συγχωνεύσεις δημιουργούν νέα δεδομένα. Το 2014, οι ανάγκες για γραφεία έφταναν τα 450.000 τ.μ., αλλά το 2016 έπεσαν κάτω από τις 120.000 τ.μ. το 2016.

Άλλος ένας πονοκέφαλος είναι η φυγή εταιρειών μετά το Brexit. Πολλές επιχειρήσεις μπορεί να αναγκαστούν να ανοίξουν παραρτήματα στη γηραιά ήπειρο.

Προσπάθεια γίνεται να προσελκυστούν νέοι τομείς, όπως οι start up. Το ερώτημα όμως παραμένει: Είναι τώρα η καλύτερη στιγμή να επενδύσεις δισεκατομμύρια λίρες σε κατασκευαστικά πρότζεκτ;


Copyright The Financial Times Limited 2017. All rights reserved.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus