Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η απάντηση της επιστήμης για το… τέλειο πέναλτι

Η θεωρία των παιγνίων δεν έχει εφαρμογή μόνο στην οικονομία και την πολιτική αλλά και στο ποδόσφαιρο. Πώς πρέπει να εκτελείται η εσχάτη των ποινών.

Ενας εκπληκτικός όγκος ερευνών έχει γίνει γύρω από την εσχάτη των ποινών, το πέναλτι που μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα.

Η θεωρία των παιγνίων ισχύει και εδώ, όπως δείχνει το ενδιαφέρον βίντεο των Financial Times. Πρόκειται για ένα παίγνιο μηδενικού αποτελέσματος (zero sum): αυτό που είναι καλό για τον τερματοφύλακα, δεν είναι καλό για τον παίκτη και το αντίστροφο.

Ο εκτελεστής πρέπει να έχει από πριν καθορίσει τη στρατηγική του. Θα πρέπει να υιοθετήσει μια «μεικτή στρατηγική» αλλά ακόμα και αυτό δεν εξασφαλίζει απόλυτη επιτυχία.

Ο Λ. Μέσι και ο Φρ. Ριμπερί έχουν δώσει τις δικές τους απαντήσεις, αλλά έρχεται η επιστήμη και η θεωρία παιγνίων να αποφανθεί ποια πλευρά πρέπει να επιλέξει ο παίκτης…

© The Financial Times Limited 2017. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v