Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβαίνει η ένταση στην Κορεατική χερσόνησο

Μια αρμάδα των ΗΠΑ σπεύδει στην περιοχή, στρατιωτικές ασκήσεις ανεβάζουν τις εντάσεις ενώ Κίνα και Ιαπωνία παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις. Οι κινήσεις της Βορείου Κορέας και η πυρηνική απειλή.

Η προειδοποίηση Τραμπ ότι θα στείλει μια «αρμάδα» στην Κορέα και το μήνυμα της Πιονγιάνγκ ότι θα απαντήσει σε κάθε επιθετική κίνηση στοχεύοντας τις ΗΠΑ έχει ανεβάσει την ένταση στην περιοχή.

Κίνα και Ιαπωνία παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, ενώ ήδη το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson και συνοδευτικά σκάφη κινούνται προς την περιοχή.

Πίσω από τις εξελίξεις βρίσκονται οι ανησυχίες των ΗΠΑ ότι η Βόρεια Κορέα προσεγγίζει τη δυνατότητα να χτυπήσει με πυρηνικά τις ακτές της.

Οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ και Νοτίου Κορέας δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερη ένταση ενώ η Βόρεια Κορέα μέσω της σύστασης «επιτροπής» δηλώνει την πρόθεσή της να βγει από τη διεθνή απομόνωση….

© The Financial Times Limited 2017. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v