Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πρώτο αεροπλανοφόρο… made in China

Δείγμα της διαρκώς αυξανόμενης δύναμης του Πεκίνου αποτελεί το νέο απόκτημα του ναυτικού της Κίνας. Η προσπάθεια για κυριαρχία στις θάλασσες της Ασίας σε μια κρίσιμη περίοδο για την παγκόσμια ασφάλεια.

Το πρώτο αεροπλανοφόρο που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από την Κίνα αποτελεί πλέον γεγονός. Εξέλιξη που συμβολίζει την όλο και αυξανόμενη δύναμη της χώρας στον Ειρηνικό και τον Ινδικό Ωκεανό.

Το αεροπλανοφόρο δεν είναι πυρηνοκίνητο με αποτέλεσμα να έχει μικρότερη ταχύτητα και ακτίνα δράσης από τα αμερικανικά.

Περιορισμούς αναφορικά με τα αεροσκάφη δημιουργεί το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικούς καταπέλτες, αν και δεν αποκλείεται αυτό να αλλάξει στο επόμενο αεροπλανοφόρο, καθώς ήδη κινέζοι πιλότοι εκπαιδεύονται σε τέτοια συστήματα.

Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί χρόνος μέχρι το σκάφος, που δεν έχει ακόμα αποκτήσει όνομα, να καταστεί πλήρως επιχειρησιακό. Ακόμα και τότε δεν αναμένεται να ανατρέψει τις στρατιωτικές ισορροπίες μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, είναι όμως ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση…

© The Financial Times Limited 2017. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v