Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βιομηχανία αυτοκινήτων: Η δύσκολη συμβίωση ρομπότ-εργαζομένων

Η ρομποτική απειλεί χιλιάδες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, αλλά παράλληλα δημιουργεί και ευκαιρίες. Ως μεγαλύτερος φόβος για τους εργαζόμενους στην αυτοκινητοβιομηχανία προβάλει η… παγκοσμιοποίηση.

Η εισβολή της τεχνολογίας στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας δημιουργεί φόβους για την απασχόληση στον κλάδο, ειδικά στις ΗΠΑ.

Ωστόσο όπως προκύπτει από το σχετικό video ο πραγματικός φόβος των εργαζομένων είναι άλλος: η παγκοσμιοποίηση.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι φοβούνται περισσότερο το ελεύθερο εμπόριο από την είσοδο των ρομπότ με το επιχείρημα ότι μπορείς να προσαρμοστείς στην τεχνολογία που προχωρά σταδιακά αλλά όχι με το να κλείσει σε μια νύχτα ένα εργοστάσιο.

Από την άλλη πλευρά, ενώ τις προηγούμενες δεκαετίες τα εργοστάσια ήταν γεμάτα κόσμο, σήμερα πολλά κρίσιμα στοιχεία της παραγωγής κυριαρχούνται από ρομπότ. Το ενθαρρυντικό είναι ότι σήμερα και για πολλά χρόνια στο μέλλον αυτά ελέγχονται από ανθρώπους και έτσι δημιουργείται μια σειρά σημαντικών νέων θέσεων εργασίας υψηλής ειδίκευσης.

Σε κάθε περίπτωση η συνταγή είναι μια: διαρκής εκπαίδευση και προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

© The Financial Times Limited 2017. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v