Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι κίνδυνοι από την απότομη μετάβαση στο ηλεκτρονικό χρήμα

Η εξάπλωση του ηλεκτρονικού χρήματος μας φέρνει αντιμέτωπους με ραγδαίες αλλαγές στο πώς διεκπεραιώνουμε τις καθημερινές μας συναλλαγές. Στο βίντεο των Financial Times, ο Μartin Wolf παρουσιάζει τα ρίσκα από τη μετάβαση αυτή.

Ζούμε σε μια εποχή που το χαρτονόμισμα αρχίζει να μετατρέπεται σε μια ετοιμοθάνατη τεχνολογία και πολύ σύντομα θα εξαλειφθεί από την εξάπλωση του ηλεκτρονικού χρήματος. 

Σε χώρες όπως η Σουηδία, το ποσό των νομισμάτων και χαρτονομισμάτων που βρίσκονται σε κυκλοφορία έχει υποχωρήσει κατά 40% από το 2009. Πάνω από το 50% των 1.600 τραπεζικών υποκαταστημάτων της σκανδιναβικής χώρας δεν έχουν χαρτονομίσματα και δεν δέχονται καταθέσεις μετρητών. 

Ωστόσο, περίπου δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι σε αναπτυσσόμενες χώρες δεν χρησιμοποιούν τραπεζικές υπηρεσίες και βασίζονται αποκλειστικά σε συναλλαγές με ρευστό. 

Στο βίντεο των Financial Times, ο Martin Wolf εξηγεί τους κινδύνους που μπορούν να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι αυτοί από την ταχύτατη εξάπλωση του ηλεκτρονικού χρήματος.

© The Financial Times Limited 2017. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v