Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η μεταγραφή του Νεϊμάρ και οι τρίπλες με τους… κανόνες

Νέα δεδομένα στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα δημιουργεί η ακριβότερη μεταγραφή όλων των εποχών. Η πληρωμή μαμούθ για τον βραζιλιάνο άσο, οι κανόνες της UEFA για τα οικονομικά και πώς μπορούν να γίνουν… λάστιχο.

Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αυτή του Νεϊμάρ στην Paris Saint-Germain (PSG) από την Barcelona έκανε αίσθηση. Παράλληλα, όμως, έβαλε σε πίεση τους επικεφαλής του ποδοσφαίρου, καθώς πρόκειται για μια συναλλαγή ύψους 222 εκατ. ευρώ.

Πρακτικά, όπως περιγράφει και το video των Financial Times, δημιουργούνται νέες προκλήσεις για τους κανόνες που έγιναν για να εξασφαλίσουν ότι οι ποδοσφαιρικές ομάδες δεν ξοδεύουν περισσότερο απ’ όσο μπορούν.

Η μεταγραφή του βραζιλιάνου άσου μπορεί να σηματοδοτεί εν τέλει μια αλλαγή στην ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των ισχυρότερων ομάδων της Ευρώπης καθώς η ιστορική Barcelona δεν μπορεί να μπει εμπόδιο στα τεράστια κεφάλαια των καταριανών που ελέγχουν την PSG.

Το ζήτημα είναι τώρα πώς θα δικαιολογηθεί η μεταγραφή με βάση τους κανόνες της UEFA που βάζουν όρια στα ποσά που ξοδεύονται για μεταγραφές με βάση το εισόδημα που έχει η κάθε ομάδα.

Ωστόσο η PSG θα έχει χρόνο μπροστά της για να καλύψει τις απαιτήσεις…

© The Financial Times Limited 2017. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v