Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς θα γίνετε «χαρισματικός»

Η σημασία της επικοινωνίας και της ικανότητας να συνδέεις σκέψη και πράξη. Πόσο εφικτό είναι να διδαχτεί και ποιος είναι τελικά ο πραγματικός λόγος ύπαρξης του «χαρίσματος».

Τον Richard Reid, έναν ψυχολόγο και προπονητή «χαρίσματος» συνάντησε η συντάκτρια των Financial Times. Στόχος όπως φαίνεται και στο video να ανακαλύψει αν όλοι μπορούν να γίνουν «χαρισματικοί».

Σύμφωνα με τον ίδιο ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι η επικοινωνία, το άνοιγμα στους άλλους ανθρώπους. Εχει σημασία η φωνή, χρήση μικρών προτάσεων με τις οποίες γίνεται σαφές που δίνουμε έμφαση.

Ένα ακόμα στοιχείο είναι η νοοτροπία, αλλά και η ικανότητα να συνδέεις την σκέψη με την πράξη.

Τίθεται βέβαια το ερώτημα: Αν κάποιος εξασκηθεί στο να είναι χαρισματικός κοροϊδεύει τους ανθρώπους;

Ο Richard Reid απαντά πως όχι. Αυτό που έχει σημασία είναι να δίνεις σε αυτόν που έχεις απέναντί σου την πραγματική εκδοχή του εαυτού σου. Πιστεύει πως οι άνθρωποι καταλαβαίνουν αν κάποιος είναι αυθεντικός ή όχι. Ολοι ξέρουμε το «ψεύτικο χάρισμα», έναν πωλητή που σε πείθει να αγοράσεις κάτι και μετά ζεις για να το μετανιώνεις...

© The Financial Times Limited 2017. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v