Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το 5G και οι εκπλήξεις της αγοράς τηλεπικοινωνιών

Η Ευρώπη κινδυνεύει να μείνει πίσω στην κούρσα για τα νέα δίκτυα 5G. Η συντηρητική στάση των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων στο Mobile World Congress και η… κατάκτηση της Σελήνης.

Το 5G ήταν για χρόνια βασικό θέμα θέμα συζήτησης στις ετήσιες εκθέσεις «Mobile World Congress», φέτος όμως μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Όπως μεταδίδει ο Nic Fildes των Financial Times, ενώ τα πρώτα εμπορικά λανσαρίσματα αναμένεται να γίνουν αργότερα φέτος, υπάρχει αυξανόμενη αίσθηση ότι η Ευρώπη μένει πίσω. Τα δίκτυα Αμερικής και Ασίας ετοιμάζονται αλλά οι ευρωπαϊκές εταιρείες ακόμα παλεύουν με «βαρύς» κανονισμούς και σενάρια χαμηλής ανάπτυξης.

Από την άλλη πλευρά, οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων που τα προηγούμενα χρόνια ήταν τα «αστέρια» των εκθέσεων έχουν τώρα λιγότερο προβεβλημένη θέση και κινούνται για μικρές βελτιώσεις των συσκευών.

Υπάρχουν όμως ακόμα στοιχεία που δημιουργούν ενθουσιασμό. Vodafone και Nokia ένωσαν τις δυνάμεις τους για να φτάσουν στο έσχατο σύνορο. Ετοιμάζονται να λανσάρουν το πρώτο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο στην επιφάνεια της Σελήνης ώστε να μεταδίδει ζωντανά εικόνες από προσεληνώσεις. Εξέλιξη που έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον της εξερεύνησης του διαστήματος.

© The Financial Times Limited 2018. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v