Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί η Ελβετία έλκει τα κρυπτονομίσματα

Το φορολογικό σύστημα, η παιδεία αλλά και η στάση που κράτησαν οι πολιτικοί και οι ρυθμιστικές αρχές έχουν αναδείξει τη χώρα σε σημαντικό κέντρο της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων.

Εδώ και πολύ καιρό η Ελβετία είναι ένα παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κέντρο. Σήμερα, όμως, είναι και κάτι ακόμα: ένας ελκυστικό μέρος για τα κρυπτονομίσματα.

Στο παραπάνω video o Ralph Atkins σημειώνει ότι η Zug, μια μικρή πόλη έξω από τη Ζυρίχη είναι το σπίτι του Ethereum, του δεύτερου μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος μετά το Bitcoin. Τέσσερις από τις δέκα μεγαλύτερες αρχικές προσφορές κρυπτονομισμάτων με την μορφή tokens έγιναν στη χώρα.

Υπάρχει εξήγηση γι’ αυτά: το φορολογικό σύστημα είναι ελκυστικό για πλούσιους επενδυτές. Το εκπαιδευτικό σύστημα εξασφαλίζει τόσο ειδικευμένους στο IT, όσο και δικηγόρους και χρηματοοικονομικά στελέχη έμπειρα σε νέες τεχνολογίες.

Σημαντικότερο, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι οι πολιτικοί καλωσόρισαν τα κρυπτονομίσματα, σε αντίθεση με άλλες χώρες και ρυθμιστικές αρχές που προειδοποίησαν για τους κινδύνους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η αρμόδια αρχή (FINMA) έθεσε ξεκάθαρες κατευθυντήριες γραμμές για προσφορές ψηφιακών νομισμάτων, ενώ κυβερνητική επιτροπή σχεδιάζει ευρύτερα σχέδια ανάπτυξης της τεχνολογίας blockchain που βρίσκεται πίσω από τα κρυπτονομίσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια και για να μπει φρένο σε συστήματα που χρησιμοποιούσαν εγκληματίες για ξέπλυμα χρήματος.

Αν τα κρυπτονομίσματα είναι το μέλλον, η Ελβετία θα είναι έτοιμη…

© The Financial Times Limited 2018. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v