Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυτό είναι το ακριβότερο τσάι στον κόσμο

Ενας θησαυρός κρύβεται σε βουνό της ανατολικής Κίνας. Η καλλιέργεια που απογειώνει τα εισοδήματα των αγροτών και οι κινήσεις του Πεκίνου για την προστασία του προϊόντος. Τα 20 γραμμάρια που πωλήθηκαν για πάνω από 30.000 δολάρια!

Τσάι που φυτρώνει σε ένα βουνό στην ανατολική Κίνα πωλείται ακριβότερα απ’ όσο ο χρυσός. Η τιμή του τσαγιού Wuyi ανεβαίνει διαρκώς προσφέροντας μια περιουσία στους τοπικούς παραγωγούς. «Στο παρελθόν δεν μπορούσες να κερδίσεις πολλά καλλιεργώντας τσάι. Τώρα ζούμε πολύ καλά», λέει ένας εξ αυτών στο παραπάνω βίντεο.

Μόνο φέτος οι τιμές έχουν αυξηθεί 20% καθώς οι τοπικές αρχές ξεριζώνουν παράνομους θάμνους και το κουμμουνιστικό κόμμα επιβάλει περιβαλλοντικούς κανόνες. Ετσι η παραγωγή είναι περιορισμένη με βάση όσα ορίζει η κυβέρνηση και η ζήτηση ξεπερνά την προσφορά.

Το πιο σπάνιο είδος τσαγιού που παράγεται στην περιοχή είναι το Dahongpao. Εχουν απομείνει μόνο έξι θάμνοι που δεν έχουν αγγιχτεί για δέκα χρόνια. Ετσι μόλις 20 γραμμάρια πωλήθηκαν σε δημοπρασία πάνω από 30.000 δολάρια.

© The Financial Times Limited 2018. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v