Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το τουρνουά του Γουίμπλεντον και το τένις στην... ψηφιακή εποχή

Η τεχνητή νοημοσύνη και η ανάλυση δεδομένων είναι πλέον αναπόσπαστο μέρος της ιστορικότερης διοργάνωσης τένις.

Το Γουίμπλεντον είναι το παλιότερο τουρνουά τένις στον κόσμο και ακολουθεί πιστά τις παραδόσεις, επιβάλλοντας στους παίχτες να φορούν εξ ολοκλήρου λευκά ρούχα.

Αλλά την ίδια στιγμή είναι και μια διοργάνωση που χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής για να ενημερώσει του αθλητές και τους δημοσιογράφους και να κάνει ακόμα πιο συναρπαστική την εμπειρία των θεατών.

Κάτω από τα ιστορικά γήπεδα είναι κρυμμένος ένας στρατός αναλυτών της IBM που συλλέγουν και επεξεργάζονται ένα τεράστιο όγκο δεδομένων από κάθε παιχνίδι. Τα αβίαστα λάθη, το ποσοστό επιτυχημένων σέρβις, τα νικηφόρα μπάκχαντ, είναι όλα στοιχεία που καταγράφονται ψηφιακά και μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα σε όποιον το επιθυμεί.

Την περασμένη χρονιά συλλέχθηκαν 4,8 εκατομμύρια δεδομένα, τα οποία καταχωρήθηκαν σε ένα ειδικό σύστημα.

Εν τω μεταξύ, η IBM έχει δημιουργήσει ένα ειδικό chatbot για το τουρνουά, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να απαντήσει σε ερωτήσεις επισκεπτών μέσω του Facebook Messenger.

© The Financial Times Limited 2018. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v