Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέος αγώνας δρόμου για μπίζνες στη Σελήνη

Η κούρσα για τη νέα κατάκτηση της Σελήνης έχει ξεκινήσει. ΗΠΑ και Κίνα προγραμματίζουν μόνιμες επανδρωμένες βάσεις. Τα συμβόλαια δισ. δολαρίων και τα νέα φιλόδοξα project.

H Σελήνη είναι αυτή τη στιγμή ο στόχος περισσότερων διαστημικών αποστολών από οποιαδήποτε άλλη εποχή μετά το Apollo 11. Oι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν φιλόδοξα project για την κατασκευή μόνιμων βάσεων στην επιφάνεια της σελήνης. 

Πίσω από τα σχέδια αυτά υπάρχει μια ολόκληρη αγορά που δημιουργείται καθώς οι επιχειρήσεις βλέπουν ευκαιρίες για κέρδη. Ο τουρισμός, η ψυχαγωγία, η ενέργεια και οι πρώτες ύλες προβλέπεται να είναι στους πυλώνες μιας νέας αγοράς που υπολογίζεται στα 137 δισ. δολάρια.

Προς το παρόν η Σελήνη είναι ένα «παρθένο έδαφος» το οποίο είναι ανεκμετάλλευτο και ανεπηρέαστο από γεωπολιτικούς και εμπορικούς ανταγωνισμούς. Αλλά την επόμενη δεκαετία μπορεί να γίνουν οι πρώτες εξορύξεις και να εμφανιστούν οι πρώτοι τουρίστες.

Δείτε στο παραπάνω βίντεο των Financial Times πώς οι διαστημικές υπηρεσίες, οι κυβερνήσεις και ο ιδιωτικός τομέας προετοιμάζονται για αυτή τη νέα διαστημική κούρσα. 

© The Financial Times Limited 2023. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v