Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διεθνείς συμμαχίες στα τρόφιμα «χτίζει» το Πεκίνο

Η Κίνα αναζητά λύσεις για να ενισχύσει την επισιτιστική ασφάλεια. Οι κραδασμοί από τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, την πανδημία και τη ρωσική εισβολή στην Κίνα.

H ταχεία αστικοποίηση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο έχει περιορίσει τις διαθέσιμες καλλιεργήσιμες εκτάσεις.  Η Κίνα εξαρτάται ολοένα και περισσότερο από ξένες χώρες για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού της. 

Ο εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ, η πανδημία του κορωνοϊού και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει διογκώσει ακόμα περισσότερο τις ανησυχίες για την επισιτιστική ασφάλεια.  Το 2022 ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι «θα περιέλθουμε υπό τον έλεγχο άλλων αν δεν κρατήσουμε σταθερή την παραγωγή ρυζιού». 

Στο παραπάνω βίντεο των Financial Times η Έλεονορ Όλκτο εξηγεί ποια στρατηγική ακολουθεί το Πεκίνο για να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις. 

© The Financial Times Limited 2024. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v