Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To στοίχημα της Ταϊβάν με τα υπεράκτια αιολικά πάρκα

To κλίμα στην Ταϊβάν είναι ιδανικό για την αιολική ενέργεια αλλά η χώρα πρέπει να υπερβεί σημαντικές προκλήσεις. Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και οι ανεπαρκώς ανεπτυγμένες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Η Ταϊβάν θέλει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπεράκτια αιολική ενέργεια, αξιοποιώντας στο έπακρο τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην επικράτειά της.

Η καθαρή ενέργεια είναι ζωτικής σημασίας για τη βιομηχανία ημιαγωγών της χώρας, την κορυφαία στον κόσμο, αλλά η δημιουργία νέων πηγών ενέργειας δεν είναι εύκολο εγχείρημα.

Και στην Ταϊβάν υπάρχουν επίσης γεωπολιτικοί κίνδυνοι.

Στο Στενό της Ταϊβάν οι ταχύτητες που αναπτύσσουν οι άνεμοι είναι από τις υψηλότερες στον κόσμο, το οποίο έχει προσελκύσει ενερεργειακούς κολοσσούς να τοποθετήσουν τις ανεμογεννήτριές τους στην περιοχή. Αλλά η ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων είναι μια περίπλοκη και δαπανηρή υπόθεση και στη χώρα οι αλυσίδες εφοδιασμού είναι ανεπαρκώς ανεπτυγμένες.

Δείτε στο παραπάνω βίντεο των Financial Times τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ταϊβάν για να αναπτύξει τη βιομηχανία αιολικής ενέργειας. 

© The Financial Times Limited 2024. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v