Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η πορεία της Apple από τη χρεοκοπία στο $1 τρισ.

Ένα πραγματικό success story βρίσκεται πίσω από το σπάσιμο του φράγματος του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων σε όρους κεφαλαιοποίησης. Η επιτυχία του i-phone και αναζήτηση της νέας επιτυχίας.

Η Apple ήταν τελικά η πρώτη εταιρεία που έσπασε το φράγμα του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων σε όρους κεφαλαιοποίησης, κερδίζοντας την άτυπη κούρσα από την Microsoft, την Amazon και την Alphabet (Google).

Μόλις είκοσι χρόνια νωρίτερα και υπό το φόβο της χρεοκοπίας ο ιδρυτής της Steve Jobs επέστρεφε στην εταιρεία δίνοντας της νέα κατεύθυνση. Ξεκινώντας από το i-mac και το i-pod έφτασε σε αυτό που πιθανότατα είναι το πλέον πετυχημένο προϊόν στην ιστορία: το i-phone.

H πορεία από τα όρια της κατάρρευσης στην κεφαλαιοποίηση του ενός τρισ. δολαρίων είναι μια από τις μεγαλύτερες ιστορίες επιχειρηματικής επιτυχίας του καιρού μας, σημειώνεται στο video.

Ο σημερινός επικεφαλής της εταιρείας, Tim Cook, όμως, τώρα καλείται να κινηθεί πέρα από το i-phone για να γράψει το νέο κεφάλαιο της Apple.

© The Financial Times Limited 2018. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v