Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξαναπαίρνουν μπρος τα ΙΡΟ στην Κίνα

Το μορατόριουμ της Κίνας στις αρχικές δημόσιες εγγραφές τελείωσε. Η Guilin Sanjin, επιχείρηση παρασκευής παραδοσιακών φαρμάκων, είναι η πρώτη που πήρε το Ο.Κ. για εισαγωγή στο χρηματιστήριο.

  • Lex
Ξαναπαίρνουν μπρος τα ΙΡΟ στην Κίνα
Το μορατόριουμ της Κίνας στις αρχικές δημόσιες εγγραφές τελείωσε. Η Guilin Sanjin, επιχείρηση παρασκευής παραδοσιακών φαρμάκων, είναι η πρώτη που πήρε το Ο.Κ. για την εισαγωγή στο χρηματιστήριο.

Η απόφαση λήφθηκε την ώρα που ο σύνθετος δείκτης στη Σαγκάη έχει ενισχυθεί σε ποσοστό 58% από τις αρχές του έτους σε δολάρια και ο πλανήτης δείχνει να τρελαίνεται με οτιδήποτε κινεζικό: με το πακέτο στήριξης του Πεκίνου, την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και, τώρα, όπως ελπίζει η κυβέρνηση, με τα ΙΡΟ. Καλή ιδέα. Ωστόσο, η Σαγκάη είναι μία αγορά που πολύ συχνά λειτουργεί με βάση τις επιταγές του Πεκίνου.

Ήταν στο διάστημα από τα μέσα του 2005 μέχρι τον Ιουνίου του 2006, κατά το οποίο οι μετοχές βασικά κινήθηκαν σε περιορισμένη κλίμακα και η αγορά έκλεισε τις πόρτες της στις αρχικές δημόσιες εγγραφές. Οι πόρτες ξανάνοιξαν εκείνο το καλοκαίρι και με τη βοήθεια των μεταρρυθμίσεων η αγορά τετραπλασιάστηκε μέχρι να φτάσει στο ζενίθ του περασμένου Οκτωβρίου.

Όμως οι καιροί έχουν αλλάξει πια. Τα βιομηχανικά κέρδη συρρικνώνονται και η παγκόσμια ζήτηση παραμένει σε εκκρεμότητα. Το χρηματιστήριο είναι στα πάνω του, αλλά οι ξένοι επενδυτές δεν μπορούν να διεκδικήσουν παρά ένα μικρό κομμάτι από τα δρώμενα, τα οποία εξαρτώνται πάρα πολύ από την εγχώρια επενδυτική ψυχολογία.
© The Financial Times Limited 2009. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v