Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισιοδοξούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις των ΗΠΑ

Αισιόδοξοι για την πορεία των εταιριών τους δηλώνουν οι επικεφαλής μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Πάντως δεν είναι και τόσο "χαρούμενοι" για την αμερικανική οικονομία.

  • Hal Weitzman (Σικάγο)
Αισιοδοξούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις των ΗΠΑ
Σχεδόν το 50% των επικεφαλής αμερικανικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον κλάδο μεταποίησης εμφανίζεται αισιόδοξο για τις προοπτικές των εταιριών του έως τα τέλη του 2009, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η έρευνα από την εταιρία συμβούλων RSM McGladrey δείχνει ότι ο κλάδος μεταποίησης, ο οποίος δέχτηκε τα σκληρότερα πλήγματα από όλους τους υπόλοιπους λόγω της κρίσης, έχει αρχίσει σταδιακά να ανακάμπτει.

Στις ΗΠΑ ο δείκτης μεταποίησης ISM ενισχύθηκε κατά 2,7 ποσοστιαίες μονάδες τον Μάιο, ακολουθώντας ανοδική πορεία για πέμπτο διαδοχικό μήνα.

Ανάλογες ενδείξεις υπάρχουν και για τον κλάδο μεταποίησης στις χώρες Βρετανία, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ρωσία.

Όμως όσοι συμμετείχαν στην έρευνα της RSM McGladrey εμφανίστηκαν λιγότερο αισιόδοξοι για την αμερικανική οικονομία στο σύνολό της. Λιγότεροι από το 1/5 υποστήριξαν ότι είναι αισιόδοξοι για τις προοπτικές της συγκεκριμένης οικονομίας φέτος.

Για παράδειγμα, οι επικεφαλής εταιριών ιατρικού εξοπλισμού κατά 90% δηλώνουν αισιόδοξοι για τις προοπτικές των δικών τους δραστηριοτήτων, ενώ μόλις το 13% είναι αισιόδοξο για τις αντίστοιχες προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Το 50% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι, παρά την ύφεση, εξακολουθεί να δυσκολεύεται να βρει εξειδικευμένο προσωπικό. "Όπως μας τόνισαν, οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να βρουν εργαζομένους άρτια εξειδικευμένους", τονίζεται στην έκθεση της RSM.

Σε ανάλογα συμπεράσματα κατέληξε και έρευνα της Manpower τον περασμένο μήνα, καθώς διατύπωσε ότι το 30% των εργοδοτών δυσκολεύεται να ανακαλύψει υπαλλήλους ικανούς να καλύψουν τις ανάγκες των εταιριών.
© The Financial Times Limited 2009. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v